Compromís per Ontinyent proposa una campanya municipal contra la submissió química en Festes
Nico Calabuig i M. Àngels Moreno han apuntat que "és necessari desenvolupar una campanya específica respecte a la submissió química davant la proximitat de les Festes, on es multipliquen els esdeveniments d'oci
Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec dirigit al govern municipal en el qual proposa el desenvolupament d'una campanya informativa municipal contra la submissió química durant les festes de Moros i Cristians. La iniciativa del regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno incideix en el preocupant repunt de casos d'aquest tipus d'agressió a molts llocs, i la necessitat de realitzar una campanya específica que ajude a la prevenció de casos a Ontinyent, complementant la tasca del Punt Violeta durant els esdeveniments d'oci de les Festes.
En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, "desgraciadament, en les últimes setmanes la nostra societat està patint un augment molt preocupant d'una forma de violència cap a les dones en entorns d'oci nocturn, consistent en la injecció d'alguna droga o fàrmac que anul·la la seua voluntat, amb finalitats principalment d'agressió sexual per part de l'agressor. Una altra forma d'agressió cruel i covard que cal combatre. Davant la proximitat de les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent, on els esdeveniments d'oci es multipliquen, creiem molt urgent desenvolupar una campanya específica que ajude a la prevenció i aporte informació útil sobre la submissió química".
"Aquesta campanya, en coordinació amb els departaments municipals d'Igualtat, Policia Local i Joventut, podria incorporar qüestions com facilitar proves en centres mèdics en cas d'agressió, formació específica als i les agents, així com una campanya de sensibilització en xarxes socials i espais d'oci, entre altres mesures consensuades amb el personal tècnic de les diferents àrees. La Generalitat Valenciana està treballant en un protocol davant aquesta nova forma d'agressió masclista. Municipis tan diferents entre ells en pes poblacional i color polític, com Barcelona, Alacant o Benetússer, han posat en marxa en els últims temps iniciatives per a conscienciar a la ciutadania i oferir una major prevenció i protecció davant aquest tipus d'agressió", ha assenyalat Calabuig.
Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha subratllat que "la nostra proposta és complementària al funcionament del Punt Violeta durant totes les festes de Moros i Cristians. L'existència d'aquest punt informatiu permet rebre informació útil i actuar d'una manera més coordinada en casos de violència o agressió masclista. Comptar amb una campanya específica que reforce la tasca d'aquest espai, en el cas concret de la submissió química, podrà contribuir a mantindre més informades a les ontinyentines i ontinyentins i organitzar una xarxa de persones que col·laboren en la prevenció de casos de forma activa".
"Els agressors i la seua violència verbal, física i sexual no han de tindre cabuda en les nostres Festes de Moros i Cristians, ni en cap altre esdeveniment social o d'oci d'Ontinyent ni de cap altre lloc. Tota la ciutadania, i les dones com a principals víctimes d'aquestes agressions, tenen dret a gaudir de la festa en llibertat i sense por. Per això és fonamental abordar de forma coordinada i seriosa aquesta emergència i posar els mitjans necessaris per a fer de les nostres festes espais segurs per a totes les persones", ha conclòs Moreno.