La barreja de tradició, espectacle i art fascina en una espectacular entrada morocristiana
Desenes de milers d'espectadors assistien aquest divendres a Ontinyent a una multitudinaria entrada de Moros i Cristians, amb els seients plens al llarg de tot el recorregut l'Avinguda Almaig, l'Avinguda Daniel Gil i la Plaça de la Concepció. Un seguiment que també ha estat molt elevat a través de les diferents televisions que l'han retransmès en directe tant a través de la xicoteta pantalla com per internet.
Els elements de l'escut de la ciutat, el món oníric, aventures marines o la història dels germans Barba-Roja protagonitzen els boatos de capitanies i ambaixades, que ha integrat elements com l'aigua, el foc o animals exòtics i on també s'ha commemorat "l'Any Cervino" davant de milers d'espectadors entre els quals acompanyaven a l'alcalde Jorge Rodríguez la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo; o el Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, entre altres autoritats.
La capitania cristiana de la comparsa Fontanos obria una intensa vesprada-nit festera amb un boato dedicat als elements característics de l'escut de la ciutat, l'aigua, les torres i els lleons. La capitania integrava per primera volta aigua com a part d'un espectacle que comptava amb 7 bandes de música i 2 ballets, i que culminava amb l'arribada del capità Fontano, Javier Moscardó, en una espectacular carrossa amb estatues de lleons. L'ambaixada dels Bucaneros narrava la història d'un grup de pirates que fugien dels perills de les lluites entre cristians i musulmans. L'espectacle integrava la recreació d'un volcà en erupció amb monstres de cendra o una batalla contra un monstre marí, tancant una carrossa amb un vaixell amb l'ambaixador Ignacio Gironés i el banderer David Penadés.
Pel que fa als moros, la capitania Kábilas no parlava de guerra sinó de festes i alegria, basant-se en un mon oníric, el somni d'un xiquet, el capità Cefe Micó, que descavalcava del seu cavall i saludava personalment a l'alcalde Jorge Rodríguez. El boato integrava un nombrós grup de jenets a camell i dos elefants, a més de la recreació d'un zoco amb obsequis per als espectadors. Per últim, l'ambaixada dels Moros Berberiscos narrava la història dels germans Aruj i Jeireddin, coneguts com a Barba-Roja, tancant amb l'aparició de les seues dones, l'ambaixadora Àngela Montés i la banderera Mª Carmen Tomás, que arribaven després d'una posada en escena on destacaven els espectaculars ballets, un d'ells acompanyat del conegut coreògraf i Premi Nacional de Dansa Marcos Morau.
L'acte transcorria amb normalitat, sense incidències i amb un públic entregat que no abandonava els seus seients tot i que la finalització es perllongava fins les 2:30 hores de la matinada del dissabte.