ONDA | ECONOMIA I NEGOCI

Vicar, Akcoat i Hinojosa Embalatge Solutions aconsegueixen l'Alfa d'Or a la innovació

ROSA PIQUER - 14/06/2022

Fira València ha acollit el lliurament d'aquests preuats guardons que ofereix la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre

La Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre ha lliurat aquest matí en Fira València els Premis Alfa d'Or en la seva edició número 46 que han recaigut en tres empreses de la Comunitat Valenciana.

Es tracta de Vicar, situada a Manises, Akcoat d'Onda i Hinojosa Embalatge Solutions de Xàtiva.

A l'acte han assistit el president de la Diputació de Castelló, José Martí, el president de CEVISAMA, Manuel Rubert, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, el pressent de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre, Alfredo González, i la secretària general de l'entitat, Begoña Ferrari, per a donar a conèixer els projectes guanyadors d'aquesta edició.

Vicar premiada per ‘PORCEDUN, gres porcelánico d'altes prestacions’

L'empresa Vicar ,situada a Manises, va ser premiada pel projecte “PORCEDUN, gres porcelánico d'altes prestacions”. El PORCEDUN cerca obtenir peces de gres porcelánico amb millores notables en la seva resposta mecànica, a més de millorar el seu procediment d'obtenció amb un menor consum de matèries primeres i una millor sosteniblidad energètica.

El gres porcelánico és un material vitrificat de baixa porositat tancada. En el PORCEDUN, a més, es reforça l'estructura mitjançant la incorporació d'una sèrie de matèries primeres que durant la cocció donen lloc a noves fases cristal·lines en el rang nanométrico.

Akcoat i Hinojosa Embalatge Solutions per ‘LessBox, Envàs Sostenible per a Tintes Ceràmiques Inkjet’

D'altra banda,“LessBox, Envàs Sostenible per a Tintes Ceràmiques Inkjet”, projecte presentat per Akcoat i Hinojosa Embalatge Solutions va ser el següent dels guardonats. Aquest projecte proposa crear un sistema d'envasament i un envàs respectuós amb el medi ambient amb l'objectiu principal de reduir l'impacte mediambiental dels residus plàstics (garrafes actuals) generats pels fabricants de rajoles ceràmiques després de l'ús de les tintes d'injecció en el seu cicle productiu. La solució es tracta d'un envàs del tipus Bag in Box, un sistema d'embalatge compost per una bossa flexible i un envàs de cartó que es poden separar fàcilment per a reciclar-se. D'aquesta manera, s'elimina fins a 3 vegades el plàstic que contenien fins ara els bidons utilitzats tradicionalment per a l'envasament d'aquest producte (191 grams de plàstic de la garrafa vs 65 grams de la bossa flexible) i es redueix considerablement el volum de residus.

Martí: "Continuarem exercint la nostra labor de mediadors i defensors dels interessos de la província de Castelló"

En el seu discurs, José Martí ha assenyalat que «des de la Diputació de Castelló continuarem sent sensibles a l'actual situació, com ho hem fet fins ara, i que continuarem exercint la nostra labor de mediadors i defensors dels interessos de la província de Castelló».

«No podem obviar que són temps difícils, ho sabem, som conscients d'això i treballem per a pal·liar de manera justa aquesta situació. La pandèmia, Algèria i la invasió d'Ucraïna suposen grans reptes als quals fer front i, per a això, estan les administracions: per a afrontar-los i aportar solucions amb el clar objectiu de millorar la vida de la gent», ha afegit Martí.

Per aquest motiu, el president de la Diputació de Castelló ha volgut felicitar de manera especial als premiats d'aquesta edició, «pel seu esforç, la seva aposta i determinació perquè el sector ceràmic continuï avançant, i per mantenir la recerca en la seva llista de prioritats malgrat situació socioeconòmica i geopolítica en la qual ens trobem immersos».

Jurat

L'avaluació dels treballs i deliberació del jurat es va realitzar el dia abans en el Museu del Taulell Manolo Safont d'Onda, amb la representació de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV), l'Institut de Ceràmica i Vidre (ICV-CSIC), la Universitat Jaume I (UJI), l'Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica-UJI (IUTC-UJI), l'Associació de Tècnics Ceràmics (ATC), l'Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics (ANFFECC), l'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d'Equip per a la Indústria Ceràmica (ASEBEC), l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) i l'Institut de Tecnologia Ceràmica-AICE (ITC-AICE). Posteriorment, com és tradició, es realitzarà el lliurament oficial al Museu per a la custòdia dels premis. Els interessats poden visitar l'exposició dels Premis Alfa d'Or al llarg de la seva història, dins del recorregut del Museu.

MÉS FOTOS