ONDA | POLÍTICA

El PSPV-PSOE d'Onda demostra amb documents que Ballester va renunciar a l'1,5% cultural en una Junta de Govern i no en el ple

ELPERIODIC.COM - 19/06/2020

L'acta de la Junta de Govern aportada recull en el punt 1.2 de l'ordre del dia la “proposta de renúncia temporal a la subvenció” relativa al castell

El PSPV-PSOE d'Onda ha informat que l'equip de govern del Partit Popular d'Onda va renunciar a la subvenció de l'1,5% cultural per a l'adequació del castell en una junta de govern extraordinària i urgent que va tindre lloc el passat 8 de maig de manera telemàtica, i no en un ple, com ha dit la regidora de Promoció Econòmica, María Baila.

Tal com es recull en l'acta de la Junta de Govern aportada, el punt 1.2 de l'ordre del dia era la “proposta de renúncia temporal a la subvenció sol·licitada al Ministeri de Foment (convocatòria 2018 de l'1,5% cultural) relativa a la intervenció en la Zona Nord del Palau Taifa del Castell d'Onda, per a l'exercici pressupostari 2020”.

D'esta manera, el grup municipal socialista “demostra” que l'alcaldessa del Partit Popular, Carmina Ballester, va renunciar a l'1,5% cultural en la junta de govern i no en la sessió plenària del 13 de maig. És per això que els socialistes d'Onda demanen a la regidora popular Maria Baila “que deixe de jugar a la cerimònia de la confusió amb relació a la renúncia d'estos fons per a la millora del castell d'Onda”.

“En esta junta de govern es va acordar per unanimitat de l'alcaldessa i tinentes d'alcalde del Partit Popular, renunciar a la inversió de més de 400.000 euros en el Palau Taifa del Castell d'Onda. Una inversió aconseguida en la passada legislatura i que suposava un importara impuls per al turisme i el patrimoni d'Onda”, afirmen des del grup municipal socialista.

Per això, lamenten la “preocupant actitud” de l'equip de govern, “no sols per la seua incapacitat per a escometre les inversions, sinó també per mentir als i les ondeses”.

Cal recordar que va ser l'anterior govern socialista el que va aconseguir esta subvenció en la qual el Ministeri de Foment aportava el 50% del pressupost total de l'actuació —que ascendia a 434.075,40 euros— i, amb esta intervenció, es pretenia dotar de més atractiu al castell d'Onda per a incrementar el seu potencial turístic i augmentar el nombre de visites, amb el que també es milloraria l'activitat econòmica en la localitat.