ONDA | SOCIETAT

Onda presenta la campanya pel 25N amb una programació centrada en fomentar relacions saludables

ELPERIODIC.COM - 30/10/2024

L'Ajuntament organitza activitats educatives, conferències i teatre per a sensibilitzar a la ciutadania i promoure el bon tracte

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, l'Ajuntament d'Onda ha presentat la seua campanya per al 25 de novembre, orientada a sensibilitzar sobre la igualtat i la prevenció de la violència de gènere. La programació, que abasta tot el mes, inclou activitats dirigides a persones joves i a la ciutadania en general, amb l'objectiu de promoure el bon tracte i la reflexió crítica.

En la presentació de la campanya, la regidora d'Igualtat, Marta Villanueva ha ressaltat que “cada activitat d'aquesta campanya busca no sols informar, sinó inspirar un canvi en la nostra societat, fomentant relacions saludables i de respecte”. “Volem que cada persona que participe en les activitats, especialment la joventut, reflexionen sobre les seues pròpies actituds i comprenguen el poder del respecte i la igualtat com a pilars de qualsevol vincle afectiu o familiar”, ha afegit.

Programació

La campanya començarà els dies 6 i 7 de novembre amb De portes per a dins, una instal·lació interactiva a la Sala la Cassola, dissenyada per a l'estudiantat de primer i segon curs de Cicles Formatius de Grau Mitjà. Aquest projecte didàctic convida als joves a experimentar situacions íntimes i quotidianes mitjançant l'escolta de converses privades, fomentant així una reflexió profunda sobre el bon tracte.

El 12 de novembre, l'activitat Reaccione a la teua història: nous xics davant nous reptes més saludables reunirà alumnat de 1r de Batxiller a la Sala la Cassola, amb la participació de l'especialista Raúl Macías, conegut com a Masculinitat Subversiva. En un format de conversatorio en el qual s'abordaran temes com la responsabilitat afectiva, l'ús de xarxes socials i la cultura de risc en la construcció de les noves masculinitats.

Teatre i conferències

El Teatre Mònaco acollirà el 9 de novembre, a les 19.00 h, la representació teatral El bon fill, una obra de Pilar G. Almansa interpretada per la companyia Territori Violeta. L'espectacle gratuït planteja qüestions sobre la possibilitat de reinserció d'un agressor i la responsabilitat individual en actes de violència.

Així mateix, el 14 de novembre, la ciutadania podrà participar en la xarrada Els homes i l'amor en els temps de "els quasi alguna cosa", a les 18.00 h a la Sala la Cassola, on Raúl Macías explorarà, en format de conversatorio, com la masculinitat actual es relaciona amb els vincles afectius i la construcció de relacions sanes.

Acte institucional

El 25 de novembre, l'Ajuntament celebrarà un acte institucional amb la lectura d'un manifest i una intervenció artística. El 28 de novembre, Amelia Tiganus, activista feminista, dirigirà dues conferències a la Sala la Cassola: al matí, per a alumnat de 3r d'ESO i 1r de FPB, Joventut, Internet i violència sexual: qui gana?, en la qual s'analitzarà la relació entre xarxes socials i explotació sexual; i a la vesprada, per al públic general, Amelia. Història d'una lluita, un relat personal que explora la resistència i superació de la violència de gènere.

Finalment, el consistori també ha previst tallers coeducatius en centres educatius locals, formació específica per al professorat i sessions de sensibilització per a famílies, totes aquestes activitats dins del projecte Ho parlem?, amb l'objectiu de fomentar la igualtat de gènere des de la infància i construir una societat que rebutge la violència i promoga el respecte.