ONDA | ECONOMIA I NEGOCI

El Museu del Taulell d'Onda incorpora la innovació ceràmica de l'Alfa d'Or 2025: un pas més cap a la sostenibilitat

ALBA PÉREZ - 27/02/2025
El Museu del Taulell d'Onda incorpora la innovació ceràmica de l'Alfa d'Or 2025: un pas més cap a la sostenibilitat

En esta nova edició ha sigut concedit al Grup STN pel desenrotllament d'un avançat sistema de recuperació i reutilització dels gasos de combustió en la producció ceràmica

El Museu del Taulell Manolo Safont continua engrandint el seu llegat. Amb més de 200 peces que narren l'evolució del sector ceràmic a Castelló, este dijous ha sumat a la seua col·lecció l'última gran innovació del sector: el projecte guanyador del prestigiós Alfa d'Or 2025, reconegut en la recent edició de CEVISAMA.

Este prestigiós premi, ha sigut concedit al Grup STN, pel desenrotllament d'un avançat sistema de recuperació i reutilització dels gasos de combustió en la producció ceràmica, la qual cosa suposa un important avanç en eficiència energètica i sostenibilitat.

L'acte ha comptat amb la presència del diputat provincial, Vicente Pallarés, el president de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV), Miguel Galindo, el conseller delegat del Grup STN, Enrique Aparici, i l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester.

Per part seua, Ballester ha subratllat la importància del sector ceràmic en l'economia de la província, ja posicionat com a “referent internacional”, gràcies al “talent i esforç dels nostres empresaris”. A més, ha destacat que este sector “genera el 32% del PIB industrial de la província” i “res ni ningú ho pot parar”.

A més, l'alcaldessa d'Onda ha recordat el compromís de l'Ajuntament amb el sector a través del pla Onda Logistic, amb el qual “posem tots els recursos a la seua disposició del sector per a sumar competitivitat i ser més útils”.

D'altra banda, Pallarés ha incidit en què “la ceràmica espanyola és sinònim de Castelló, i gràcies a l'esforç dels nostres empresaris, és un consolidat referent que deixarà un etern llegat a la nostra província”.

En este sentit, Galindo ha assenyalat que el Museu del Taulell Manolo Safont s'ha convertit en “un espai que encarna la tradició i evolució de la ceràmica”, així com l'Alfa d'Or és “testimoni de la revolució tecnològica d'un sector que ha sabut reinventar-se”.

Però este no ha sigut l'únic èxit del sector ceràmic local en la fira internacional. L'empresa ondense Peronda Group ha sigut distingida amb el Premi al Millor Estand de CEVISAMA gràcies al seu disseny avantguardista i sostenible, consolidant la projecció internacional de la ceràmica de Castelló. A més, NATUCER ha rebut una menció especial per la seua proposta innovadora en disseny ceràmic.

MÉS FOTOS