elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva continua treballant per aconseguir l’ordenació del territori a través de la minimització d’impacte ambiental

Oliva continua treballant per aconseguir l’ordenació del territori a través de la minimització d’impacte ambiental
  • La vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell i el regidor de Planejament Urbanístic de la ciutat, Miguel Monzonís, s’han reunit aquesta setmana amb el Director general d'Urbanisme, Vicent García Nebot per posar en comú els avanços en matèria d’ordenació urbana

La regularització de les vivendes fora d’ordenació és una tasca que els responsables polítics de la ciutat porten treballant amb les diferents administracions des del minut zero de la legislatura. I és en aquest moment de gestió política quan s’està avançant per tal de, per un costat donar solució a la major quantitat possible d’habitatges en situació irregular i per altra, fer-ho amb els criteris de minimització d'impacte ambiental.

Aquest procés de regularització recollit en la LOTUP de la Comunitat Valenciana, permetrà d’una banda als propietaris d'habitatges irregulars en sòl rústic no urbanitzable, adaptar-les mitjançant els instruments adients, sempre que no existisca una sentència judicial ferma i d’altra banda l’actuació en els sectors mitjançant infraestructures públiques que permeten aconseguir dotacions que d’altra manera no podrien aconseguir-se.

En aquest sentit s’ha treballat en la reunió que Morell i Monzonís han mantingut amb el Director general d’Urbanisme de la Generalitat Valenciana, Vicent García Nebot,  per tal de consensuar les condicions d’aplicació de la regulació autonòmica tenint en compte les especials característiques del sol a Oliva així com la inundabilitat i l’aplicació de la resta de normatives territorials.

Segons les conclusions amb què han treballat els dos dirigents polítics d’Oliva i després de la reunió amb Garcia Nebot, la vicealcaldessa ha manifestat la seua satisfacció per “seguir treballant en donar solucions urbanístiques del segle XXI a problemes i situacions irregulars que anaven arrastrant-se des de fa anys i sotmetien a la nostra ciutat a un ordenament poc considerat amb l’impacte mediambiental. Entenem aquest procés com una oportunitat, ja que Oliva és un dels municipis amb més vivendes amb especial casuística pel seu sol i que pot quedar regulada. A més, les inversions de caràcter públic, ens permetrà l’amabilització  d’alguns sectors i dur serveis a algunes zones que d’altra manera no es podrien desenvolupar, com ara enllumenat públic o sistema de clavegueram” ha declarat Morell.

Des del punt de vista de la regeneració urbanística, Monzonís ha indicat que “està fent-se una detecció i mapeig de cada una de les vivendes objecte de regularització, per veure quin és el millor encaix, bé siga individualment o en agrupació de vivendes, segons el cas, i garantir el procés de minimització d’impacte ambiental. Aquesta regularització naix del criteri de sostenibilitat, protecció al medi ambient i sanejament dels vessaments de les vivendes fora d’ordenació, ja que moltes d’elles no tenen el correcte sistema de depuració d’aigües; no es tracta de permetre nous habitatges, sinó que els ja existents realitzen les adaptacions necessàries per a reduir l'impacte ambiental” ha explicat l’edil de Planejament Urbanístic d’Oliva.

Pujar