elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva celebra el dia mundial de l’arbre amb un cap de setmana ple d’activitats de sensibilització i educació mediambientals en la platja de Rabdells i la Marjal

Oliva celebra el dia mundial de l’arbre amb un cap de setmana ple d’activitats de sensibilització i educació mediambientals en la platja de Rabdells i la Marjal
    MÉS FOTOS
    Oliva celebra el dia mundial de l’arbre amb un cap de setmana ple d’activitats de sensibilització i educació mediambientals en la platja de Rabdells i la Marjal - (foto 2)
    Oliva celebra el dia mundial de l’arbre amb un cap de setmana ple d’activitats de sensibilització i educació mediambientals en la platja de Rabdells i la Marjal - (foto 3)

    La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix Maria Josep Llorens ha organitzat per a aquest proper cap de setmana una sèrie d’activitats en diferents espais del municipi.

    Aquest dissabte 22 tindrà lloc a la platja de Rabdells de 10 a 13 hores una jornada de voluntariat ambiental per plantar flora dunar autòctona i amenaçada, i per a ampliar una tanca de protecció de les dunes amb l’objectiu de conservar l’ecosistema i protegir l’hàbitat del corriol camanegre a les platges d’Oliva. Per tal de poder garantir l’organització de l’activitat, cal inscriure’s al correu: valencia@seo.org

    En aquesta activitat col·laboren la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, així com l’ONG Sociedad Española de Ornitología (SEO) BirdLife.

    Per al mateix dissabte, les persones interessades que vullguen col·laborar en la conservació de l'Àguila pescadora ho poden fer participant en el Cens Ibèric que es realitzarà durant tota la jornada del dissabte 22 de gener de 2022 en totes les zones zones humides i espais naturals susceptibles de la seva presència a la Comunitat Valenciana. El que suposarà una acció conjunta per tal de recuperar aquesta au que des de fa uns anys ha recuperat la seva presència a la Península Ibèrica després de desaparèixer completament de la nostra geografia.

    Aquesta iniciativa mediambiental compta amb el support de la Fundación Migres i de l’Associació “Amigos del Àguila Pescadora” i la col·laboració de Aves de Portugal.  Per a rebre més informació i/o inscriure't les persones interessades poden contactar amb els correus: geral@avesdeportugal.info o ctorralvo@fundacionmigres.org .

    Ja per al diumenge, 23 de gener, el departament de Medi Ambient, ha organitzat a la zona de les Mànegues (38.874722, -0.047917; 38°52'29"N 0°02'52.5"W *ubicació sotmesa a possibles canvis, que només es comunicarien als inscrits/tes) una jornada de neteja i plantacions de narcís autòcton.

    Tal i com explica la web del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva: “El Narcissus perezlarae és una planta bulbosa endèmica de la península Ibèrica, de floració tardorenca i en perill d'extinció que necessita reforçar la seva població a base de plantacions i de fer seguiment de les poblacions existents”.

    Per tal d’afavorir la seva subsistència, l’àrea de Medi Ambient d’Oliva ha organitzat aquesta activitat per aprofitar l’oportunitat i la data, per a fer una neteja en la zona, que malauradament sempre és més necessària del que seria desitjable.

    Aquesta activitat de neteja i plantacions es dividirà en dos jornades. La primera, serà la prevista per al 23 de gener a les 9.30 hores i que tindrà una duració de 3 hores, on els i les participants acudiran a una zona per a fer una nova plantació i on podran fer neteja local de la zona assignada. I la segona jornada tindrà lloc el dissabte 29 de gener, on els i les participants acudiran a una plantació d'anys anteriors i faran el recompte de la plantació.

    Aquesta activitat, totalment gratuïta, també necessita que la Inscripció prèvia a través del contacta amb el telèfon: 679 195 227 o bé per correu electrònic a l’adreça: parque_pegooliva@gva.es  fins a les 13.30 h del divendres anterior.

    Per a la plantació i neteja del dia 23, concretament per la neteja, els inscrits i les inscrites hauran de registrar-se en l’enllaç: shorturl.at/lyI27 per a l'assegurança que aporta WWF. Aquesta activitat de plantació compta amb el finançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

    L'organització recomana portar protecció solar, aigua, gorra, repel·lent d'insectes, bolígraf, roba, calçat còmode, guants i cadascú la seva pròpia aixada. A més de complir amb la normativa i recomanacions referents al COVID-19, especialment l'ús obligatori de màscara així com respectar les mesures de seguretat sanitària de distància social. Els menors sempre hauran d’estar acompanyats. També es recomana portar gel hidroalcohòlic i bolígraf propi.

    Pujar