Les activitats extraescolars dels centres educatius d’Oliva entren en la fase final de la seua programació
El taller de Podcast i nocions de DJ que està executant el locutor professional, Toni Arribas, ha sigut molt ben acollit per l’alumnat de 5é de Primària i els seus tutors i tutores
El curs de “Programació Micro Bit” que està realitzant Cantera de Empresas ha despertat la curiositat de l'alumnat de 3r i 4t de Primària i de 1er i 2n d’ESO de tots els centres educatius d’Oliva
Les activitats extraescolars dels centres educatius d’Oliva que estan desenvolupant-se enguany i que ha organitzat la Regidoria d’Educació que encapçala la vicelalcaldessa Ana Morell entren en la seua fase final.
Per una banda el taller de Podcast i DJ que estan realitzant els centres educatius en 5é curs de Primària ha entrat en la dinàmica de les gravacions de tot l’alumnat, amb resultats molt gratament sorprenents tant per al responsable del taller, l’empresa Comunica Más Agencia, que dirigeix el locutor professional Toni Arribas, com per als tutors i tutores dels col·legis on es desenvolupa l’activitat. .
En una dinàmica majoritàriament pràctica, els i les alumnes treballen les habilitats comunicatives amb una organització individual i col·lectiva per tal d’expressar lliurement allò que desitgen, sempre amb unes normes d’educació, respecte i valors com l’empatia i la solidaritat. En les següents setmanes, també realitzaran pràctiques de locució i gravació de falques de publicitat per tal d’agafar dinàmiques més lúdiques i creatives, amb espontaneïtat i deixant lliure la seua ment.
Pel que fa al taller de “Programació Microbit” que està desenvolupant l’empresa Cantera de Empresas, s’han treballat en grups de 3er i 4t de Primària i 1er i 2n d’ESO de tots els centres educatius d’Oliva. Fins el moment, la implicació i acollida de l’alumnat d’aquest taller ha sigut molt positiva i les expectatives creades en torn a la seua continuïtat són molt altes perquè després de la formació dels xiquets, xiquetes i joves, vindrà la formació del professorat i tutors i tutores que ho desitgen per tal de seguir realitzant aquest taller en les aules dels centres educatius olivers.
Segons la regidora d’Educació, “les habilitats comunicatives que estan treballant-se al taller de podcast ajuden a molts xiquets i xiquetes i adolescents a obrir-se un poc més al món, permetent que siguen ells i elles els que parlen d’allò que vullguen, d’allò que senten o simplemente els agrada, en un ambient relaxat, d’aprenentatge col·laboratiu i amb un to dinàmic, però exigent”, ha destacat Morell.
Pel que fa a l’altra activitat extraescolar, la regidoria ha explicat que “igual que la robòtica, la programació és un dels pilars de la nostra societat tecnològica actual, per això des del departament d'educació hem apostat per la realització d'uns tallers de programació en tots els centres educatius de la ciutat. Aquesta activitat pionera i innovadora, no sols ajuda als alumnes a establir una base i a entendre el com i perquè del funcionament de la gran part de dispositius amb els quals conviuen actualment, sinó que també fomenta la creativitat, el treball en equip, el pensament crític i l'habilitat per a resoldre problemes” ha declarat Morell.