Naix el portal de la FP valenciana: Consulta l'oferta d'estudis, on s'imparteixen i eixides laborals
La web inclou un cercador de professions que ajuda a saber què s'ha d'estudiar per a treballar en alguna cosa en concret
La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha creat el nou portal web www.fpvalenciana.es amb l’objectiu de difondre els estudis de Formació Professional i les possibilitats de futur que ofereixen d’una manera clara, àgil i dinàmica en la navegació. Està dirigit no només a l’alumnat, sinó també a totes aquelles persones que vulguen reorientar la seua vida laboral.
Què puc estudiar? On puc estudiar? A quins estudis puc accedir amb els meus estudis? Totes aquestes preguntes, i moltes més, tenen resposta al web www.fpvalenciana.es. A més, el portal incorpora un cercador de professions que ajuda a saber què s’ha d’estudiar per a tindre una formació adequada en el món laboral del que interessa a cada persona.
Tota l’oferta de titulacions de Formació Professional per al pròxim curs 2022-2023, que la Conselleria ha incrementat en 5.700 places noves, es presenta agrupada en àrees professionals, amb la intenció que aquella persona que tinga interés en un àmbit professional concret tinga a un colp d’ull tota l’oferta relacionada i li resulte més fàcil així informar-se.
Complement per a sol·licitar plaça a través de www.telematricula.es a partir del 19 de maig
Aquest web, per tant, és un complement de suport per a informar-se sobre què estudiar i on estudiar abans de sol·licitar plaça, als centres educatius d’FP sostinguts amb fons públics, per al pròxim curs en el portal www.telematricula.es.
En aquest sentit, cal recordar que la presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica per al pròxim curs 2022-2023, tant en FP Bàsica com en els estudis de grau mitjà i superior, i en els cursos d’especialització, serà del 19 al 29 de maig.
El portal www.fpvalenciana.es ofereix informació detallada de cada titulació d’FP, la duració dels estudis, els centres educatius i els municipis on es pot estudiar; també les diverses vies d’accés a cada estudi, i l’ocupació i els llocs de treball als quals es pot optar una vegada completat el grau.
Igualment, en la presentació de cada titulació es detalla la modalitat que es pot cursar: de manera presencial o semipresencial, a distància, FP Dual, oferta parcial i sobre com poder certificar l’experiència professional per a aquelles persones que no disposen d’un títol.
Amb tota aquesta informació a l’abast, en la pantalla del mòbil o de l’ordinador, és més senzill sol·licitar plaça per al pròxim curs als centres d’FP sostinguts amb fons públics, a través de www.telematricula.es, quan s’òbriga el període d’admissió el 19 de maig.
Una vegada obtinguda la plaça, la matriculació en FP Bàsica serà del 15 al 21 de juliol; del 22 al 29 de juliol, en grau mitjà i superior, i del 12 al 15 de setembre, en els cursos d’especialització en grau mitjà i superior.
Els cursos d’especialització, coneguts popularment com els ‘màsters’ de l’FP, tenen entre 300 i 720 hores de formació avançada. Permeten a les persones titulades en FP aprofundir i actualitzar la seua preparació en les noves tècniques i les eines que demana el mercat laboral.
L’oferta d’FP de primer curs suma per al pròxim curs 5.700 places noves, mitjançant la implantació de 179 cicles formatius i 23 cursos d’especialització. Al voltant de 2.700 de les noves places que s’oferiran corresponen a les comarques d’Alacant, prop de 600 a les de Castelló i unes 2.400 a les de València. Els 179 títols de grau amb els quals s’amplia l’oferta són 23 d’FP Bàsica, 58 de grau mitjà i 98 de grau superior.