"Juno a la tardor" pren 12 ciutats alacantines
El cicle "Juno a la tardor" arreplega des de hui 17 de novembre fins el 5 de desembre un total de 18 propostes escèniques, musicals i audiovisuals on les dones són les creadores i les protagonistes. L'Institut Valencià de Cultura mitjançant el seu Teatre Arniches, el Teatre Principal d'Alacant, les universitats d'Alacant i Miguel Hernández d'Elx i les ciutats de L'Alfàs del Pi, Altea, Banyeres de Mariola, El Campello, Dénia, Guardamar del Segura, Mutxamel, Sant Joan d'Alacant, La Vila Joiosa i Villena són les seus d'aquest singular projecte que potencia la igualtat efectiva entre homes i dones en l'àmbit de la creació i producció artística.
Entre les propostes artístiques presentades està l'espectacle "Una habitación propia", de Virginia Woolf, amb l'actriu Clara Sanchís de protagonista; "We women" de la companyia de l'alcoiana Sol Picó; "Mulïer" de la companyia Maduixa; "Benvinguts a casa" de Dacsa Produccions; "Les solidàries" de Patrícia Pardo; "Pélvico" de la companyia ilicitana Otra Danza; concerts de The Red Velvets, Maria Martínez,... i, entre d'altres, la lectura dramatitzada de l'obra "Canícula" de la dramaturga alacantina Lola Blasco.
A la presentació del cicle "Juno a la tardor" han assistit representants de les diverses institucions participants.
El Director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha assenyalat que «les programacions i accions que lluiten per la igualtat efectiva entre homes i dones estan en el mateix ADN de l'IVC, en totes les disciplines que l'ens públic abasta, no solament pel compliment de la Llei orgànica 3/2007 sinó per convenciment, necessitat i rigor artístics».
L'Alcalde de Banyeres de Mariola, Josep Sempere, ha agraït a l'IVC «les accions regulars que fan de vertebració de la cultura mitjançant el Circuit Cultural i aquest cicle en particular, perquè facilita que des de pobles menuts es puga gaudir de propostes professionals, amb contingut i amb visibilitat». En la mateixa línia han intervingut els regidors de cultura i també d'igualtat del Campello, Pere Lluís Gomis i Adriana Paredes; de Sant Joan, Clara Rodríguez; de Guardamar del Segura, Pilar Gay; i els gestors culturals dels altres municipis.
El cartell de "Juno a la tardor" és obra de Susana Guerrero, professora de la Universitat Miguel Hernández.
Juno era, en la mitologia grega i romana, la deessa mare, protectora de les dones, germana i dona de Júpiter i la deeesa que vetllava per la felicitat i per la prosperitat domèstica, fent valdre la seua sensibilitat, creativitat i intuïció. Juno també apareix a "La tempestat", de William Shakespeare, conjurada pel personatge Pròsper, i considerant iguals les dones i els homes.
El cicle comença hui divendres en L'Alfàs del Pi amb l'exposició plàstica del col·lectiu de dones CreArte, i finalitza el 5 de desembre en Palau Altea amb l'espectacle "Mulïer" de la companyia Maduixa.