MONCOFA | EDUCACIÓ

L'IES Palafangues de Moncofa tindrà Batxillerat i mòduls

ELPERIODIC.COM - 30/10/2018

Finalment la Conselleria ha respost a la sol·licitud realitzada per l'Ajuntament de Moncofa i la població comptarà amb un institut en els pròxims anys. La demanda realitzada l'any passat de la mà de l'AMPA del col·legi Avel•lí Corma va tindre molt bona acceptació des d'un principi però no ha sigut fins ara quan ha rebut una contestació per escrit.

Va ser al desembre de 2017 quan l'alcalde, Wences Alós, juntament amb la regidora d'Educació, Ana Gracia Vilalta, la directora, Mariví Martí, i representants de l'AMPA del col·legi públic es van reunir amb el director territorial d'Educació, Robert Roig, que va rebre la sol·licitud d'un nou institut per a la localitat de forma molt favorable.

La sol·licitud versava sobre un institut que descongestionaria l'IES de Nules i que volia nàixer amb ESO, Batxillerat i mòduls. Si bé des d'un principi es va donar per segur la concessió de l'ESO i el Batxillerat, el fet de dotar-lo amb mòduls no estava tan clar a pesar que el Mòdul d'Hostaleria i Turisme sol·licitat és molt adequat a la població i no està present en cap centre entre València ciutat i Castelló de la Plana.

Davant la perspectiva que l'opció dels mòduls fóra descartada, una nova representació de l'Ajuntament i l'AMPA es va traslladar a la Conselleria d'Educació a València per a insistir en la conveniència de dotar l'IES Palafangues també de mòduls, apuntant ja el Mòdul d’Hostaleria i Turisme, i el d'Imatge Personal (Perruqueria).

I finalment això és el que tindrà el municipi de Moncofa, segons el correu electrònic del programa de necessitats: 12 aules d'ESO, 4 de Batxillerat i 8 de Cicles Formatius. Per a l'alcalde de la localitat, Wences Alós, “és una gran satisfacció i alegria haver aconseguit, entre tots, que finalment Moncofa dispose d'un institut, alegria crescuda per comptar també amb cicles formatius”.

Per a la regidora d'Educació, Ana Gracia Vilalta, “la construcció d'un institut d'estes característiques és un èxit per a la comunitat educativa, del qual tots hem d'estar orgullosos”.

Crítica al sistema de notificació

No obstant això, des de l'Ajuntament existeix un cert malestar pel sistema de notificació emprat, “un correu electrònic sense signatura”. Per a l'alcalde es crea una gran indefensió i inseguretat jurídica als ajuntaments: “Quan ens accepten una obra en el programa EDIFICANT no rebem cap notificació oficial, simplement ens envien un correu sense signatura, sense cap referència a la persona que l'envia, res de res, i això crea una gran inseguretat jurídica.”

La inseguretat radica que els ajuntaments a partir d'aquest moment han de posar mitjans propis a treballar sense tindre cap comunicat oficial que recolze les decisions. De fet, segons l'alcalde, “el primer que ens demanen és un acord plenari que anirà confirmat per una acta signada pel secretari i documentació tramitada d'acord amb la més absoluta legalitat, mentre que des de Conselleria només rebem un correu sense signatura.”