El moble valencià, un sector amb "atur zero" que necessita treballadors urgentment
Labora, el Servici Valencià d'Ocupació i Formació, i la Federació Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana (Fevama) col·laboraran per a atraure a joves a este sector amb gran ocupabilitat. Esta és una de les principals conclusions a les quals s'ha arribat després de la reunió que han mantingut el secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, amb el president de Fevama, Alejandro Bermejo, en el Labora Formació de Catarroja.
El sector de la fusta necessita "mà d'obra" de manera urgent, segons ha traslladat el seu representant, Alejandro Bermejo, que ha incidit en la reunió en què es tracta d'una activitat econòmica amb alta remuneració, estabilitat i alta ocupabilitat. “En estos moments tenim pare zero”, ha insistit el president de Fevama en les seues declaracions.
Durant la trobada s'han explorat diverses accions per a promoure l'interés de la societat “en este sector de futur”. Així, es realitzaran xarrades en els Instituts d'Educació Secundària amb l'objectiu d'informar les persones joves de les característiques d'esta activitat econòmica. Així mateix, s'ha posat damunt de la taula que siguen els propis empresaris els que puguen impartir formació professional, sobre la base de la nova legislació sobre formació professional.
Esta trobada forma part de la ronda de contactes que estan mantenint els responsables de Labora amb els diferents sectors valencians per a detectar vetes de mercat, de la mà de la CEV, i poder configurar el mapa de l'ús de la Comunitat Valenciana.
En este sentit, el secretari autonòmic d'Ocupació ha destacat que Labora vol ser un organisme eficient per a la societat valenciana promovent formació en els sectors econòmics que realment generen interés a l'empresariat valencià.
Galvañ ha recordat que Labora oferix més de 5.600 accions formatives totalment gratuïtes que beneficiaran a 150.000 persones de la Comunitat Valenciana. “El nostre objectiu ara, ha delimitat el responsable de l'organisme públic, és fer eixa formació més atractiva per a les empreses valencianes.
Observatori Necessitats Formatives
Durant la trobada s'han abordat també les conclusions de l'Observatori de Necessitats Formatives del sector de la Fusta i el Moble de la Comunitat Valenciana. Segons l'estudi, les competències transversals, com ara la mediació de conflictes, el treball col·laboratiu, la prevenció de riscos i la formació ISO o EFQM, són les competències més demandades per a cobrir les necessitats actuals de les empreses.
En este observatori han participat un total de 127 empreses del sector vinculades a Fevama, que representen al 45% de la indústria de la fusta, el 37% de la del moble i el 18% del comerç a l'engròs de fusta.
D'este estudi es desprén també que l'especialització en economia circular ocupa el segon lloc, sobretot qualitat i medi ambient, RSC i gestió de residus. Així mateix, ha revelat que el conomcimiento de l'anglés i dominar les competències personals i interpersonals o softskills, com a col·laboració, motivació i treball en equip, entre altres, són també competències altament demandades per les empreses.