EDUCACIÓ

Miquel Ruiz, reelegit president de les Cooperatives d'Ensenyament Valencianes

ELPERIODIC.COM - 30/06/2022

La UCEV renova els càrrecs directius de l'entitat per al període 2022-2025

L'Assemblea General Extraordinària, celebrada aquest matí, ha secundat per unanimitat la candidatura del nou Consell Rector

Miquel Ruiz, sobre els objectius de l'entitat per a la nova etapa: “Necessitem impulsar més accions que reforcen que som escola i som cooperativa, que facen explícit el valor social diferencial de la nostra manera d'entendre l'educació”

L'Assemblea General Extraordinària de la Unió de Cooperatives d´Ensenyament Valencianes (UCEV), celebrada aquest matí, ha secundat per unanimitat l'única candidatura presentada per a renovar el Consell Rector de l'entitat per al període 2022-2025. Aquesta renovació suposarà el segon mandat de Miquel Ruiz com a president de les cooperatives d'ensenyament valencianes.

La candidatura encapçalada per Miquel Ruiz incorpora algunes cares noves, encara que repeteixen quasi totes les cooperatives d'ensenyament representades en l'anterior equip, a excepció d'una nova incorporació. Així, els càrrecs del nou Consell Rector de la UCEV queden de la següent manera: (Presidència) Miquel Ruiz Collados, de Mestres de la Creu Coop. V. – Mislata; (Vicepresidència) Eva María Gil Guzmán (Florida Centre de Formació Coop V - Catarroja); (Secretaria) Maria José de Jorge Aspas (Escola La Masia Coop V - Museros); (Vocalies) Ramón Rodríguez Magán (Martí Sorolla Coop V – València), Immaculada López Primo (La Nostra Escola Comarcal Coop V – Picassent) i Paula Benlliure Fabregat (Juan Comenius Coop V – València); (suplents) Mª José Burgos Giner (El Drac Coop V – Torrent) i Araceli Miquel Sempere (Escola Les Carolines Coop V - Picassent).

Abans de procedir a les votacions, el Consell Rector en exercici durant els últims quatre anys ha fet un breu repàs de la seua gestió que, com ha recordat Miquel Ruiz, “en aquesta última etapa ha estat absolutament marcada per la situació de pandèmia i de la postpandèmia, que encara hui no hem deixat completament enrrere, i que ha obligat a supeditar alguns dels objectius que ens havíem marcat, com la celebració a València del XIX Congrés Estatal de Cooperatives d'Ensenyament, que va haver de ser postposat i que reprendrem quan siga possible”.

El president de la UCEV ha destacat la labor i l'esforç duts a terme aquests quatre anys per totes les comissions internes de treball: la Comissió d'Orientadores, la Taula per l'FP i la d'Infantils, i ha posat en valor la maduresa de l'entitat que aglutina i representa a les cooperatives d'ensenyament de la Comunitat Valenciana, centres escolars de tots els nivells educatius, des de l'etapa infantil a la universitària, majoritàriament concertats i als quals assisteixen més de 25 mil alumnes.

Quant a la nova etapa que s'inaugura, segons ha reconegut Ruiz, “el panorama que envolta al sistema educatiu i al cooperativisme d'ensenyament ens obliga a estar alerta”. En aquest punt, s'ha referit a la situació d'infrafinançament que arrosseguen molts centres d'ensenyament cooperatius, “agreujada per la combinació de dos factors: la congelació del mòdul de concert i el turbulent context econòmic actual”, i que provoca, ha dit, “una situació de precarietat especialment greu, que està obligant els nostres centres d'ensenyament a fer esforços extraordinaris per a continuar oferint un servei educatiu de qualitat, inclusiu i innovador”. En eixe sentit ha assenyalat la disposició de la UCEV a continuar mantenint una actitud de col·laboració amb l'Administració, dins de la qual “sempre posarà sobre la taula reflexions constructives, bona cosa de propostes i les reivindicacions que considerem necessàries perquè el nostre funcionament com a centres educatius garantisca una educació de qualitat per a tot el nostre alumnat”.

Miquel Ruiz s'ha referit, finalment, al moment estratègic que es viu en l'àmbit de l'educació infantil 0-3 i al treball que ja estan desenvolupant els centres de Formació Professional de la UCEV de cara a la implantació de la nova FP.

En relació amb els objectius de l'entitat per a la nova etapa que comença, ha indicat que “necessitem impulsar més accions que reforcen que som escola i som cooperativa, que facen explícit el valor social diferencial de la nostra manera d'entendre l'educació”. Els primers passos del nou Consell Rector s'encaminaran a definir un pla de gestió que reculla aquestes accions.