elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mazón destaca l’aposta del Consell per la innovació i la tecnologia per a avançar en un sistema de mobilitat intel·ligent i sostenible

Mazón destaca l’aposta del Consell per la innovació i la tecnologia per a avançar en un sistema de mobilitat intel·ligent i sostenible
  • Assenyala la importància d’executar “dins del termini i en la forma corresponent” els fons europeus per a generar un impacte positiu en els sectors productius que creen ocupació i milloren el benestar de la ciutadania

  • Fa valdre el paper dels instituts tecnològics en la transferència de coneixement i la generació de valor afegit a les nostres empreses per a fer-les més competitives

  • El cap del Consell  ha visitat, junt amb la presidenta del Banc Europeu d’Inversions (BEI), Nadia Calviño, el laboratori de mobilitat intel·ligent iMoLab

MÉS FOTOS
Mazón destaca l’aposta del Consell per la innovació i la tecnologia per a avançar en un sistema de mobilitat intel·ligent i sostenible - (foto 2)
Mazón destaca l’aposta del Consell per la innovació i la tecnologia per a avançar en un sistema de mobilitat intel·ligent i sostenible - (foto 3)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat l’aposta del Consell  per “un model productiu basat en la innovació i la tecnologia per a avançar en un sistema de mobilitat intel·ligent, eficient i sostenible”.

Mazón ha fet estes declaracions durant la visita a les instal·lacions del laboratori de mobilitat intel·ligent iMoLab, junt amb la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, i la presidenta del Banc Europeu d’Inversions (BEI), Nadia Calviño.

iMoLab és un laboratori de mobilitat intel·ligent que compta amb un pressupost de prop de 675.000 euros, el 50 % dels quals prové de fons FEDER i la resta són recursos propis de la Generalitat a través d’IVACE+i,  amb finançament aportat pel BEI.

El màxim representant de l’executiu valencià ha subratllat la importància d’executar “dins del termini i en la forma corresponent els fons europeus, perquè tenen un impacte positiu en els nostres sectors productius estratègics”. D’esta manera, ha assenyalat que finançar projectes que aposten per la innovació i la competitivitat “equival a generar ocupació i, per tant, millorar el benestar dels ciutadans de la Comunitat Valenciana, que és el principal objectiu que seguix este Consell”.

Sobre este tema, ha agraït el compromís del BEI per proporcionar suport, a través dels préstecs, a la Generalitat per a “executar inversions en iniciatives que afavorixen el desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana”.

El cap del Consell  ha subratllat el paper que exercixen els instituts tecnològics en “la transferència de coneixement i la generació de valor afegit al nostre teixit productiu, per a fer-los més competitius i facilitar el desenvolupament de noves solucions innovadores amb garanties d’èxit”.

Així mateix, ha valorat la col·laboració publicoprivada entre els centres tecnològics, les empreses i l’Administració “per posicionar la Comunitat Valenciana com un referent en l’àmbit nacional i internacional en camps tan estratègics com la mobilitat i la sostenibilitat”.

Carlos Mazón ha recorregut les diverses zones d’este espai innovador, on ha visitat el laboratori de simulació de conducció que reproduïx circumstàncies com ara acceleracions, frenades…, que permet investigar sobre l’acceptació i l’efectivitat de les tecnologies aplicades en els vehicles. Igualment, ha conegut les àrees dedicades a la realitat virtual sobre escenaris urbans realistes, el laboratori de condicions climàtiques o la zona d’antropometria.

Laboratori distribuït de mobilitat intel·ligent d’avantguarda

iMoLab està enfocat a facilitar el desenvolupament de projectes en col·laboració i la transferència de coneixements i tecnologies a les empreses per a crear i demostrar la potència i viabilitat de noves solucions innovadores en l’àmbit de la mobilitat intel·ligent. Les seues instal·lacions compten amb competències en l’àmbit de l’energia, les infraestructures connectades, les comunicacions i les necessitats i expectatives de les persones.

Este projecte està estructurat en tres nivells, el primer és una xarxa de sis laboratoris especialitzats en l’àrea de coneixement que aporta cada un dels instituts tecnològics, situat en les respectives seus. El segon nivell, Virtual iMoLab, és una instal·lació de simulació de productes i entorns basada en tecnologies digitals immersives, situat en l’IBV. Finalment, el tercer nivell és Living iMoLab, un laboratori en fase conceptual per a avaluar productes i validar solucions en condicions reals d’ús.

Este laboratori està impulsat i coordinat per l’IBV junt amb els instituts tecnològics Aidimme, ITE, Aimplas, Itene i ITI, i en col·laboració amb 12 empreses valencianes del sector.

Pujar