EDUCACIÓ

Marzà: “El model educatiu valencià està generant interés i per això la cimera internacional d’educació tindrà lloc a València”

ELPERIODIC.COM - 20/04/2022

La International Summit on the Teaching Profession 2022 tindrà lloc de l’11 al 13 de maig a Les Arts

Reunirà delegacions d’estats que formen part de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE)

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic, Miguel Soler, s’ha reunit amb la ministra Pilar Alegría per a acabar de definir l’organització de l’International Summit on the Teaching Profession 2022 (ISTP). Aquesta trobada està organitzada per l’OCDE en col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Segons el conseller Vicent Marzà, “hem procurat que tant l’OCDE com el Ministeri d’Educació i Formació Professional conegueren de prop les diverses línies d’actuació que duem a terme al territori valencià des de fa 7 cursos. Les nostres mesures per a afavorir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat, la inclusió, la innovació educativa, l’augment de professorat per a atendre menys alumnat i l’augment progressiu de la inversió per alumne, en un 66 %, estan donant resultats clars: l’adaptació als nous reptes en l’educació, com són les eines de digitalització i la disminució del fracàs escolar al nostre territori. Tot s’està traslladant a una millora en la formació del professorat i un increment de la qualitat educativa pública valenciana”.

“En aquest marc, hem aconseguit que els diversos agents educatius internacionals es fixen en el nostre model i per això la reunió internacional més important en matèria educativa tindrà lloc a València de l’11 al 13 de maig”, ha anunciat Vicent Marzà, que hi ha afegit: “Crec que és un èxit del gran equip que conforma la comunitat educativa valenciana, amb la Conselleria fent costat al professorat, l’alumnat i les famílies, aportant els recursos necessaris que està implementant la nostra política educativa, per a fomentar l’equitat i les línies d’actuació concretes cap a una educació pública més justa, que ajude a millorar la cohesió social”.

El responsable d’Educació de la Generalitat també ha concretat que “volem que les delegacions dels estats coneguen de primera mà l’aplicació del nostre model. D’aquesta manera, hem organitzat visites a uns quants centres educatius i de formació del professorat durant la primera de les jornades de treball, el Pre-Summit”.

D’aquesta manera, l’11 de maig, les diverses delegacions visitaran alguns centres educatius: l’Escola Infantil Príncipe Valiente de Manises; el CEIP Pinedo; el CEIP Les Arts de València; l’IES El Cabanyal de València; l’IES Districte Marítim de València, i el Centre de Formació del professorat de València, on estan ubicats també els CEFIRE STEM, d’Inclusió Educativa i d’Educació Infantil.

Programa de la Cimera Internacional sobre la Professió Docent 2022

La Conselleria d’Educació ha desplegat la logística necessària per a la celebració de la cimera a Les Arts els dies 12 i 13 de maig, on les delegacions treballaran en el full de ruta educativa que se seguirà amb les conclusions que s’extraguen d’aquesta trobada.

Fins ara han confirmat l’assistència 14 delegacions d’estats, que estan conformades pels respectius responsables d’educació i els agents educatius de cada país. Es tracta d’Alemanya, Dinamarca, Espanya, Estònia, Gran Bretanya, Hongria, Letònia, Lituània, Noruega, Portugal, República Txeca, Suècia, Suïssa i Singapur, com a país convidat.

S’hi han establit tres línies de treball: una sessió dedicada al potencial pedagògic de les tecnologies digitals; una altra dedicada a l’anàlisi del potencial de les comunitats educatives, com a motor d’innovació educativa més enllà de la pandèmia, i, finalment, l’anàlisi dels rols del professorat i les comunitats educatives per a assegurar un futur sostenible.