SANITAT I SALUT

Marina D’Or deixa de ser un balneari al no acreditar l'ús d'aigües termals

MARIOLA ROSELLÓ - 24/10/2018

La Conselleria de Sanitat li ha retirat el permís per a oferir hidroterapia en considerar que les seues aigües “no són medicinals”

El centre de vacances per excel·lència a Castelló, Marina D’or deixa de ser considerat com un més en la categoria de balneari. Així ho ha determinat la Direcció general de Recerca, Innovació, Tecnologia i Qualitat de la Generalitat Valenciana, al no haver-se vist acreditat l'ús d'aigües mineromedicinales i terminals amb finalitats terapèutiques o preventius per a la saludeu.

 A més de Marina d’Or, la Conselleria ha decidit retirar aquesta denominació a altres vuit centres de la Comunitat que tampoc complien els requisits.

 La Conselleria de Sanitat va prendre la iniciativa de revisar els centres que tenen l'acreditació de balneari, després d'una sol·licitud registrada per part de l'Associació Valenciana de Balnearis, de l'Associació Nacional de la Propietat Balnearia (ANBAL) i del Ministeri de Sanitat, segons explique en roda de premsa la responsable del tema Anna Àvila.

 Després de la sol·licitud, i segons els establit, la Direcció general de Recerca, Innovació, Tecnologia i Qualitat de la Generalitat va comunicar als centres que tenien aquesta denominació en l'autonomia que s'anava a procedir a obrir un expedient perquè, totes elles, acreditaran l'ús d'aigües termals o mineromedicinales. Sol·licitud que no va rebre cap resposta pel complex castellonenc.

 Al no veure's acreditat l'ús de les aigües amb aquestes finalitats, segons ha informat Àvila, es va informar a l'adreça de Marina d’Or que s'engegava un expedient de minoració de la seua activitat – definida per ells com a hidrologia – “posat que no ho estaven justificant”.

 Davant aquesta situació, la ciutat de vacances va interposar un recurs d'alçada a la Secretaria Autonòmica, el qual va ser desestimat per “seguir sense esmenar-se la situació”.

La postura de Marina d’Or

 Després de desestimar-se el recurs presentat, Marina d’Or va sol·licitar que s'acreditara que no ofereixen hidrologia però si hidroterapia. La petició va ser acceptada lloc que “no requereix la utilització d'aigües medicinals, simplement aigua amb finalitats terapèutiques i preventius per a la salut. Açò sí ho compleixen” han apuntat des de la Conselleria.

 A més, Hotels Marina d’Or ha volgut puntualitzar a través d'un comunicat que no es “ha llevat el permís al centre d'oferir serveis de hidroterapia mèdica”, i ha puntualitzat que per a oferir servei d'hidrologia mèdica “segons una antiga llei, indica que el per als tractaments deu ser miner-medicinal declarada d'interès públic”.

 Finalment, a través de dita comunicada el complex hoteler ha informat que s'ha interposat un recurs i que “la decisió final sobre aquest tema està per prendre”.