Manises trau peces d’història al carrer
Manises trau, un any més, la cerà mica al carrer. El pròxim 18 de juliol, la Clavaria de les Santes Escudelleres Justa i Rufina, patrones de la ciutat i de la cerà mica, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manises, repartiran milers de peces de cerà mica des de huit carrosses per tot el municipi. La Cavalcada és l'acte central i més emotiu de les festes patronals.
La cerà mica ha distingit al poble maniser des del segle XIV. Però, no fou fins a l'any 1900, quan es va decidir homenatjar a aquest sÃmbol de la cultura i la història del municipi amb la Festa de la Cerà mica. El 14 i 15 de juliol, més de cent artesans surten dels tallers per exhibir, en viu, el procés de fabricació de la cerà mica, una barreja d'art i d'habilitat manual que redescobreix la bellesa d'una tradició valenciana. L'Avinguda Blasco Ibáñez s'ompli de distintes haimes, en funció de l'especialitat de l'artesà . Hi trobarem alfarers, però també especialitzats en vÃmet, socarrats, pintura, flors, joieria, escultura en fang o cerà mica de reflex.
El 18 de juliol, la vespra de la festivitat de les santes Justa i Rufina, tot el món surt al carrer per tal d'agafar una de les milers de peces d'història d'aquest poble que es reparteixen des de huit carrosses. Plats, tests, cendrers i pitxers i altres exemplars de cerà mica, fabricats per artesans i empreses locals, es lliuren a veïns i visitants com a obsequi durant la Cavalcada. Any rere any, el plat més cobejat és el de "Les Santes", amb la imatge i la data de l'any de la festa, juntament amb l'"Escuraeta".
La Cavalcada començarà a les 19.00 h al carrer Molà de la Llum, passant per Masia la Cova, el carrer Major i l'Avinguda Blasco Ibáñez. Els més de 700 anys d'activitat ceramista ininterrompuda de Manises també es podrà veure, des del 12 de juliol fins al 31 d'agost, a la mostra de cerà mica del Museu de la Fotografia de Manises, en la qual han participat els artesans autòctons. El dia 12 de juliol després de la inauguració de l'exposició, es va realitzar un homenatge al ceramista maniser Melchor Zamora Alepuz "Choro".