MANISES | CULTURA I ESPECTACLES

L’exposició fotogràfica ‘Cent de Manises’ commemora el centenari del títol de Ciutat Històrica i Laboriosa

ELPERIODIC.COM - 19/06/2024

L’Ajuntament de Manises, junt amb l’Associació Fotogràfica de Manises (AFM), trau al carrer una mostra deslocalitzada que permet comparar imatges antigues amb actuals

L’Ajuntament de Manises enceta l’exposició ‘Cent de Manises’, amb la col·laboració de l’Associació Fotogràfica de Manises (AFM), una mostra fotogràfica que posa en relleu els canvis que han experimentat diferents punts de la ciutat amb imatges del segle passat i d’altres actuals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és plasmar l’evolució dels carrers, les places, els edificis, els comerços o les cases mateix per tal d’obtindre una visió de la transformació de Manises durant els últims cent anys.

L’alcalde de Manises, Javier Mansilla, ha expressat que “la mostra fotogràfica ‘Cent de Manises’ és un viatge al passat que ens proporcionarà informació gràfica molt interessant, no només de la fisonomia del nostre municipi, la qual cosa ens permetrà tindre una ampla visió històrica i així comparar la Manises actual amb la de l’època daurada de la ceràmica, a més, aquesta exposició en permetrà generar vincles estrets amb els barris per a traure al carrer la memòria col·lectiva de tot un poble”.

Aquesta exposició deslocalitzada per diferents ubicacions de la localitat de l’Horta Sud se suma així al conjunt d’activitats amb motiu de la celebració del centenari del títol de Manises com a ‘Ciutat Històrica i Laboriosa’. Els punts en què es podran trobar les imatges, amb els seus textos descriptius, són Sant Francesc, plaça de Rafael Atard, plaça del 2 de Maig, plaça de l’Església, Metro Manises, plaça del Castell, plaça Espanya i carrer València, a més d’una acurada selecció fotogràfica al parc Els Filtres, on tindrà lloc la inauguració el dimarts 25 de juny, a les 19 hores.

El 22 de desembre de 1924, el rei Alfons XIII concedia a Manises, mitjançant un decret, el títol de ‘Ciutat Històrica i Laboriosa’, impulsat per l’aleshores director de l’Escola de Ceràmica, Miguel González Martí, i motivat per l’auge de la indústria ceràmica manisera durant l’inici del segle XX. En aquells anys, la localitat de l’Horta Sud vivia un moment d’esplendor gràcies a l’exportació i el reconeixement internacional de la seua ceràmica. Cent anys després, el consistori celebra aquella fita amb diferents activitats al llarg de tot un any, com ara la mostra fotogràfica ‘Cent de Manises’.

MÉS FOTOS