La UPV llança nous màsters adaptats a les necessitats del futur
La universitat se situa a l'avantguarda en educació, dissenyant cinc títols de postgrau per a sectors que es troben en plena transformació
La Universitat Politècnica de València incorporarà a la seua oferta acadèmica aquest proper curs 2023-2024 cinc màsters dissenyats per a sectors econòmics en plena transformació que necessiten professionals qualificats capaços de liderar els canvis.
En aquest sentit, la UPV és líder, pionera i reconeguda a nivell mundial pel seu bon ensenyament, ja que Times Higher Education selecciona la UPV com una de les 200 universitats amb més impacte social i econòmic del món, i la inclou al top 50 en treball decent i creixement econòmic. A més, l'U-Ranking 2022 reconeix la UPV com a quarta millor universitat d'Espanya a nivell global.
Què aborden els nous màsters?
Amb l'objectiu de seguir estant a l'avantguarda i facilitar la inserció laboral als seus estudiants, aquest curs s'habiliten els màsters següents:
En primer lloc, el Màster Universitari en Humanitats Digitals que prepara els graduats en humanitats i ciències socials per impulsar la transformació digital de les indústries culturals: empreses d'edició digital, comunicació transmèdia, videojocs, continguts formatius, realitat augmentada... Els egressats treballaran en la interacció ordinador-humà, en el desenvolupament de ciutats intel·ligents o en patrimoni digital, entre d'altres.
Per la seua banda, el Màster Universitari en Intel·ligència Turística intenta aprofitar les dades generades pels usuaris per conèixer les seues motivacions i necessitats; millorar l'oferta turística de manera eficient i, sobretot, donar suport a la presa de decisions estratègiques a una destinació o a una empresa. És una volta de rosca més cap a la diversificació i la professionalització del sector.
Una altra de les economies en radical transformació és la del motor. El Màster Universitari en Enginyeria en Mobilitat Elèctrica ofereix formació experta en tots els àmbits associats al vehicle elèctric: des del rendiment dels motors fins a l'electrònica de potència, passant per l'emmagatzematge d'energia, les infraestructures per a la recàrrega, la dinàmica del vehicle o el control del sistema.
Com a quarta novetat, la UPV presenta el Màster Universitari en Enginyeria Estructural i Geotècnica, que es justifica per l'actualització periòdica dels codis i les normatives de tot tipus d'estructures: formigó armat i pretesat, estructures metàl·liques i de fusta, obres de fàbrica i fins i tot estructures espacials. Permet especialitzar-se en la rehabilitació i el manteniment de construccions i edificacions, tenint en compte aspectes com l'activitat sísmica o la resistència al foc.
En cinquè lloc, el Màster Universitari en Seguretat Industrial forma professionals capaços de prevenir accidents i limitar riscos per l'ús d'instal·lacions, equips, productes i serveis: d'hotels a benzineres, passant per hospitals, vehicles, ascensors, aparells elèctrics... L'objectiu és aprendre a protegir les persones, els béns o el medi ambient de danys severs produïts per fallades a les instal·lacions.
El període per formalitzar la sol·licitud de matrícula del curs 2023-2024 es fa del 28 de juliol al 4 d'agost i del 28 d'agost al 7 de setembre. La UPV ofereix beques, finançament i pràctiques remunerades als estudiants juntament amb una àmplia oferta d'allotjament per als alumnes que ho necessiten.
Finalment, les instal·lacions esportives, la projecció internacional on un 16% dels alumnes procedeixen de l'estranger i una rica vida universitària, sumat a ser una de les 250 universitats del món amb més taxa d'ocupació, fan que els seus màsters presencials siguen molt més enriquidors.