L’Ivace incorpora la modalitat del teletreball com a nova forma organitzativa laboral a partir del 18 d'octubre
L’Ivace es converteix en el primer organisme del sector públic instrumental a aplicar el seu pla de teletreball, aprovat aquest estiu per la Mesa de Diàleg
El pla permet un màxim de tres dies de teletreball i dos presencials i estableix torns per a assegurar la total cobertura dels serveis
L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, iniciarà dilluns que ve, 18 d'octubre, la modalitat del teletreball com a nova forma organitzativa laboral de la plantilla en època ordinària.
Així doncs, l’Ivace es converteix en el primer organisme del sector públic instrumental a aplicar el seu pla de teletreball després de la finalització de la modalitat de teletreball en situació de crisi, amb motiu de la COVID-19.
Cal destacar que el pla de treball de l’Ivace va ser aprovat el mes de juny passat per la direcció i la representació de les treballadores i treballadors de l'organisme i posteriorment per la Mesa de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental.
Aquest pla contempla fins a un màxim de tres dies de teletreball i concreta, entre altres qüestions, els llocs susceptibles de poder ser exercits mitjançant teletreball, així com el procediment i règim d'autorització de la prestació del servei de teletreball.
La implantació d'una modalitat combinada de teletreball i presencialitat reflexa, tal com ha explicat la directora general de l’Ivace, Júlia Company, “el compromís de l’Ivace amb el foment de la conciliació de la vida personal, laboral i familiar dels seus treballadors i treballadores.
En aquest sentit, Company ha explicat que “la pandèmia ha posat de manifest la contribució fonamental del teletreball a la conciliació real, possibilitant no sols l'increment de la productivitat dels empleats i empleades sinó també el seu benestar”.
La implantació d'aquest pla ha sigut possible gràcies a l'esforç de digitalització que s'ha dut a terme en l'entitat per a poder prestar els seus serveis a la ciutadania de manera digital i innovadora.
La directora general de l’Ivace ha mostrat la seua satisfacció per la posada en marxa d'aquesta nova forma organitzativa que “converteix a l’Ivace en pioner a aplicar una fórmula que, sens dubte, és extrapolable a altres organismes de similars característiques”.
D'altra banda, cal assenyalar que el pla de teletreball, que és de caràcter voluntari, ha tingut un gran acolliment per part del personal i la totalitat de la plantilla susceptible de poder acollir-se, així ho ha fet.
Per a dur a terme la seua implantació s'han establit torns rotatoris amb la finalitat de assegurar, amb totals garanties, tots els serveis i aquests torns s'han establit de manera que, en cap cas, es veu afectada la qualitat dels serveis ni la coordinació entre els diferents departaments, àrees i unitats.
Gràcies als avanços tecnològics, el teletreball és un model laboral tècnicament viable o com s'ha posat de manifest durant la crisi sanitària, amb beneficis tant per a l'Administració com per al seu personal. A més de la reducció de costos de material i desplaçament té evidents beneficis socials i mediambientals, en reduir-se els desplaçaments, contribuint als objectius de sostenibilitat i reducció de gasos contaminants.