L'horari d'estiu arriba als col·legis: Adeu a les classes a la vesprada
Els centres educatius impartiran les lliçons de 9.00 a 13.00 hores a partir de l'1 de juny
Després d'un intens curs escolar, els alumnes d'infantil i primària de la majoria de col·legis de la Comunitat Valenciana comencen aquest 1 de juny el seu horari d'estiu. Aquest suposa una reducció de la jornada escolar, perquè se suprimeixen les classes de la vesprada i els estudiants només assistiran al centre de 9.00 a 13.00 hores.
La majoria de xiquets celebra amb alegria aquesta nova jornada, ja que els permet gaudir de més temps d'oci i descansar. Els docents també veuen amb bons ulls aquest nou horari, ja que com diu Mireia, graduada en magisteri, “les classes no se'ls fan tan pesades, són més productius i es concentren millor”. En la mateixa línia es manté Teresa, també professora “passen moltes hores a les aules i necessiten desconnectar de la matèria després de tants mesos estudiant. A més, el centre disposa d'activitats fora d'aquest horari com a jocs musicals, patinatge o arts per als alumnes que no puguen ser recollits al migdia”.
No obstant això, aquest nou calendari implica per a moltes famílies problemes de conciliació, ja que els xicotets ixen abans dels centres educatius i en determinats casos es veuen obligats a pagar activitats extraescolars o a deixar-los a càrrec de la cura dels avis.
Així doncs, Sandra, mare de 2 fills de 7 i 9 anys, explica “ells gaudeixen més amb aquest horari, però a nosaltres ens suposa un problema perquè acabem de treballar a les sis de la vesprada i durant aqueix temps hem de buscar-nos la vida perquè algú els cuide, ja siga pagant activitats extraescolars o deixant-li'ls als nostres pares”. Víctor, pare d'un fill de 6 anys, pensa que “s'haurien de donar opcions gratuïtes per a millorar la conciliació, en el meu cas tinc sort perquè els deixe en el menjador i els recull a les 3 quan isc. Així i tot, no tots tenen la mateixa sort”.
En definitiva, l'horari d'estiu es rep cada any amb els braços oberts pels estudiants, encara que en molts casos els progenitors demanden ajudes per a facilitar la conciliació laboral.