CULTURA I ESPECTACLES

L'AVAV organitza una trobada amb cin dones professionals de la música i el cinema

ELPERIODIC.COM - 02/03/2023

Aquesta trobada tindrà lloc en el CCCC Centre del Carme - Cultura Contemporània el dimarts 7 de març i pretén convocar a professionals de l'audiovisual i de la composició musical en un espai per al networking i la creació de sinergies

L'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual organitza una activitat per a posar en valor el treball de les dones compositores dins de la indústria audiovisual valenciana. Les professionals compositores valencianes són nombroses i amb amplis treballs i experiències. El públic professional assistent podrà conversar i compartir experiències de la mà de:

ISABEL LATORRE. Multiinstrumentista i compositora valenciana guardonada en diferents certàmens audiovisuals, com en la IX edició dels Jerry Goldsmith Awards on va estar nominada dins de la categoria de publicitat i un premi a la millor banda sonora original en el Terrorific Film Fest de Manresa. El documental El Último Abrazo, per al qual Isabel va compondre part de la música, va estar nominat a un Goya en 2014. Compta amb una àmplia trajectòria tant en música de concert, com en partitures per a audiovisuals i arts escèniques, a més d'escriure música per a mitjans audiovisuals, arts escèniques i concert, dins d'un llenguatge contemporani que no deixa de costat la tradició.

MARINA ALCANTUD. Graduada en el Conservatori Superior de Jazz de València en l'especialitat de piano jazz, és intèrpret, compositora, arreglista i lletrista. En la seua jove trajectòria ja compta amb haver participat en festivals com la Mar i Jazz, el Festival de Jazz de València, el Festival de Jazz de Sogorb, el Festival Etnomusic, MUV!, entre altres. En aquest àmbit, ha sigut la directora musical de la Gala dels Premis Carles Santos IV i V.

TERE NÚÑEZ. Va estudiar guitarra clàssica (amb José Pechuán i Rafael Cabedo) i cant líric (amb Consol Ricó) en el conservatori Joaquín Rodrigo de València. Posteriorment va estudiar harmonia i guitarra moderna amb Daniel Flors. L'any 2000 entra com a músic acompanyant de Presuntos Implicados, participant posteriorment com a músic en els enregistraments i gires de diversos dels seus discos. Paral·lelament a aquest treball, desenvolupa la seua faceta en estudi, participant en equips de producció discogràfica, en 2017 va editar el seu propi disc i és docent. Va ser l'encarregada de realitzar la música original de la pel·lícula Un blues para Teheran nominada als Premis Goya en 2022 com a millor pel·lícula documental.

SARA MANSANET. Directora del Festival Internacional de Migmetratges de València La Cabina i delega en el País Valencià de CIMA. El seu desenvolupament professional en el sector audiovisual s'inicia en 2011 en Cinema Jove com a regidora, ajudant de programació, producció i gestió de còpies d'aquest festival fins a 2017. Ha treballat en la producció d’obres audiovisuals, com a col·laboradora experta en cinema en el magazín de ràdio matinal d'À Punt Al Ras, coordinadora de Nits de Cinema 2018 de la Universitat de València i productora associada de la sèrie documental Terres de Cinema d'À Punt Mèdia. Actualment és col·laboradora setmanal especialista en cinema de Comunitat Valenciana en Directe de Levante Televisión i productora executiva del programa de ràdio setmanal de periodisme documental Focus, d'À Punt Mèdia.

MONTY PEIRÓ. Llicenciada en Psicologia, graduada en Antropologia Social i Cultural i Mediadora Intercultural de professió. Col·labora en els programes de ràdio Territori Sonor i Pròxima Parada, tots dos en À punt i té un podcast, Todo Mal. Canta i toca la guitarra en la banda Gran Quivira, en The Umbrellas i en Everlastrings i canta en The Backseats. Ha sigut cantant, compositora i instrumentista en diverses bandes conformades per dones. Ha col·laborat amb diversos músics i bandes tant en estudi com en directe, i ha treballat com a corista en estudi i en directe també de quantitat d'artistes.

L'activitat es desenvoluparà en el Refetori del CCCC i es convida a participar a professionals de diversos àmbits de l'audiovisual: direcció, producció, art, composició musical… Després de la xarrada hi haurà un espai de trobada distesa perquè els i les professionals puguen conéixer-se i compartir les seues experiències. Comptarem amb la col·laboració de Cerveza Turia per a aquest moment de refrigeri-networking.

L'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, en el seu propòsit d'incrementar les activitats per a donar valor i visibilitat a tots els agents que formen part de la indústria valenciana de l'audiovisual, posa en marxa aquesta activitat amb la intenció que siga la primera de moltes.

MÉS FOTOS