La producció principal de Nordex de la Vall d'Uixó es traslladarà a la Xina
Els treballadors preveuen mobilitzar-se cada diumenge a les portes de la nau per a exigir a l'empresa que no tanque la planta i reconduïsca l'acomiadament col·lectiu
Malgrat que els treballadors de Nordex de la Vall d'Uixó ja han iniciat els contactes amb l'empresa després que aquesta els comunicara el tancament de la planta en aquesta ciutat castellonenca i l'acomiadament col·lectiu, alguns empleats han assegurat que la intenció de l'empresa és traslladar la producció principal a la Xina.
Així, han assegurat que “la producció principal es va a la Xina, a una planta que fabrica per a Nordex/Acciona, que no és de la pròpia empresa sinó que és baixa comanda”.
Aquesta és, pel que sembla, la intenció de Nordex: assemblar els aerogeneradors en el gegant asiàtic.
El tancament arriba al Senat i al Congrés
Els partits polítics continuen recolzant als treballadors de Nordex/Acciona i per a això, han elevat preguntes al Congrés dels Diputats i al Senat.
Aquest és el cas del diputat nacional pel Partit Popular, Óscar Clavell, que va registrar el passat 22 de febrer, ha preguntat si “ha existit algun contacte entre el Ministeri i l'empresa per a evitar aqueix desenllaç i en cas afirmatiu, quins han sigut les conclusions aconseguides?”.
I és que segons va indicar l'alcaldessa de la ciutat, Tania Baños, han existit contactes entre Nordex, la Generalitat i el Govern d'Espanya “per a trobar alternatives i no arribar a aquesta decisió” però “la decisió era ferma, no havien altres vies per a arribar a un punt intermedi”.
Per part seua, Carles Mulet, senador per Castelló, de Compromís, ha registrat aquest dilluns 28 de febrer una pregunta per a saber “quines mesures pensa adoptar, dins de les seues competències, per a mostra tot suport i solidaritat als treballadors de Nordex a la Vall d'Uixó”, si el Govern “analitzarà els termes de l'acomiadament col·lectiu iniciat i la possibilitat de reconvertir amb càrrec a fons europeus aquesta indústria per a convertir-la en punta de llança de la investigació en matèria d'energies renovables i de formació i tecnificació, atesa la situació d'emergència climàtica i els compromisos en matèria ambiental adquirits pel nostre país i si el Govern demanarà a l'empresa al fet que reconsidere la seua postura, retire el procediment d'acomiadament col·lectiu posat en marxa i cerque alternatives viables”.
Mobilitzacions cada diumenge
Els treballadors han iniciat mobilitzacions cada diumenge a les 12.00 hores per a exigir a l'empresa que no tanque la planta i no s'acomiade a cap dels 94 empleats que treballen en la planta de la Vall d'Uixó.
Durant la reunió de la setmana passada, els representants de Nordex/Acciona han oferit la recol·locació de 40 treballadors bé en la planta de la Vall d'Uixó, Navarra o en qualsevol punt del món on hi ha planta.
En el cas dels acomiadaments, l'empresa ha fet una oferta inicial de 28 dies per any amb un màxim de 16 mensualitats. En aquest cas, els acomiadaments es produiran des que finalitzen les negociacions i el 30 de juliol d'enguany.
Ahir els van acompanyar l'alcalde d'Alfondeguilla, Salva Ventura, l'alcalde de Nules, David García, i els regidors de la Vall d'Uixó, Carmen García i David Lluch.