El PP presentarà mocions en defensa de la caça i els bous davant “l’asfixia de l’esquerra"
El diputat nacional, Óscar Clavell, la senadora Salomé Pradas i el sotssecretari de política territorial del PPCV, Héctor Folgado, han comparegut en roda de premsa en la seu de la Vall d'Uixó per a anunciar que el Partit Popular va a presentar mocions en tota la província de Castelló en defensa de la caça i els bous "perque no anem a permetre que l'esquerra asfixie a poc a poc des de les institucions la caça i els festejos taurins fins a la seua desaparició".
Héctor Folgado ha acusat al govern del Botànic d'estar ofegant al món de la caça i del bou. "Front a aquests atacs, el PP sempre els defensarà. No anem a permetre que desaparega la caça ni la nostra festa malgrat els atacs permanents per a provocar la seua progressiva desaparició".
Per la seua banda, la portaveu adjunta del PP en el Senat, Salomé Pradas, ha incidit en l'impacte econòmic que té la caça. "Hi han 40.000 llicències només a la Comunitat Valenciana amb uns ingressos de 6.475 milions d'euros anuals a nivell estatal. És un sector que crea ocupació sobretot a nivell rural i preserva l'ecosistema. Rebutgem l'intent de mostrar una imatge criminalitzada dels caçadors quan, en realitat, són gestors del mitjà natural".
Pradas ha advertit que "no anem a tolerar els atacs com el de la ministra de transició ecològica Teresa Ribera avisant que ella prohibiria la caça i els bous. Açò és molt greu. Nosaltres anem a estar sempre al costat dels caçadors. Al maig van haver d'eixir al carrer en defensa del món rural. Ara no hi ha cap conveni amb la Generalitat, han suprimit totes les ajudes i no hi ha cap mesura en favor del sector cinegètic. És lamentable el ninguneo i menyspreu als caçadors per part de l'administració".
Així mateix, el diputat nacional Oscar Clavell ha aportat una sèrie de dades per a il·lustrar l'impacte econòmic de la tauromàquia en el nostre país. "Genera 3.650 milions d'euros en 2017 a nivell nacional. Solament l'IVA de les entrades a les corregudes de bous va suposar 139 milions d'euros d'ingressos per a l'Estat. Genera 199.000 ocupacions".
Clavell ha assenyalat que "la línia prohibicionista és una aberració tant a nivell econòmic, com a mediambiental per l'ecosistema i la seua diversitat, i també cultural. A aquest pas el bou acabarà en el Bioparc com a espècie en extinció".
Respecte a la Comunitat Valenciana, Clavell ha explicat que la despesa total relacionada directament amb els festejos és de 37 milions d'euros en 2017 segons un informe de la Universitat de València. "En aquell any es van celebrar al voltant de 10.000 festejos, un 9,4% més que l'any anterior. Aproximadament 270 municipis de la Comunitat Valenciana realitzen aquest tipus de festejos taurins en les seues diferents varietats".
Per al representant popular, "l'únic que pretenem amb aquestes iniciatives en les diferents institucions és demostrar el nostre suport com hem vingut fent des de sempre sense cap tipus de complex a la tauromàquia, al bous al carrer i a la caça. No anem a permetre que des del PSOE, Compromís i Podem, directa o directament des de la Generalitat i altres institucions, asfixien a poc a poc la nostra festa perquè vaja desapareixent, ofegant-la econòmicament perquè no puga celebrar-se. En aquest sentit estem en contra del segon mèdic en els bous al carrer i del veterinari perquè els nivells de seguretat ja estan assegurats".