L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i l’IES Botànic Cavanilles continuen amb la recuperació de part del riu Belcaire
En aquest projecte també participen el CEIP Ausiàs March, La Moleta, La Cova i la Colònia Segarra
L’alumnat de l’IES Botànic Cavanilles i del CEIP Ausiàs March, La Moleta, La Cova i la Colònia Segarra, amb el suport econòmic i tècnic de la Regidoria d’Educació i de Sostenibilitat, continua amb el projecte d’aprenentatge per al servei que consisteix en la recuperació de part del riu Belcaire, iniciada el 2018. Actualment, el projecte ha començat la fase de plantada d’arbres i arbustos, concretament en la zona coneguda com a Vixama. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que la zona siga apta per a l’ús de la ciutadania i que dispose d’un bosc de ribera amb vegetació autòctona.
«La idea d’aquest projecte és que es presente al Premi Nacional d’Aprenentatge al Servei, ja que és molt significativa la magnitud del servei per al benefici de la comunitat», assenyala la regidora d’Educació, Carmen Garcia. La plantada d’arbres més gran es va realitzar el dia 29 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de Ciutats Educadores.
Aquesta iniciativa ha sigut concedida per la Conselleria d’Educació i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó. «L’alumnat participant no sols aprendrà de biologia o història, sinó que a més deixaran la seva impremta en la nostra societat, recuperant un espai degradat i actualment inutilitzat», explica el regidor de Sostenibilitat, Fernando Daròs.
Aquesta iniciativa garantirà «la sostenibilitat i serà un recurs turístic més en el que passejar o practicar esport en un entorn natural proper al nucli urbà», explica la regidora.