SANITAT I SALUT

L'associació borrianenca ASHUA, seleccionada per a desenvolupar una polsera que salvarà moltes vides

LAURA HERRERAS - 02/10/2019

Dels més de 600 projectes presentats, el seu ha sigut un dels 50 seleccionats i podran desenvolupar una polsera per a ajudar les persones que pateixen la malaltia ultra-estranya SHUa

Els pacients de SHUa estan d'enhorabona. L'associació borrianenca ASHUA que ajuda les persones que pateixen aquesta malaltia ultra-estranya (coneguda com a Síndrome Hemolítica Urèmica Atípic) ha sigut una de les cinquanta entitats seleccionades en el repte solidari de Cinfa. La iniciativa ‘Cinfa: Amb tu, 50 i més‘ té amb fi reconéixer i donar suport a la labor d'aquest tipus d'organitzacions i donarà 5.000 euros per al mig centenar d'entitats que han obtingut més vots populars.

L'associació ASHUA ha quedat en el lloc 42 dels més de 600 que es van presentar. El seu projecte consisteix en una polsera amb un codi QR per a identificar i ajudar les persones que pateixen aquesta greu malaltia. La polsera podria ajudar a més 1500 pacients SHUa i per això van decidir participar en aquesta iniciativa solidària.

“Estem molt contents ja que aquest premi amb els vots obtinguts ens ha donat més visibilitat a la nostra malaltia minoritària i ultra estranya. Hem rebut 11.642 vots de tot el món i estem molt agraïts a Cinfa”, ha explicat a elperiodic.com Mireia Carratalá, des de l'entitat.

Una polsera per a salvar vides

La utilitat de la polsera resideix que emmagatzema informació mèdica, de manera que en cas d'emergència es pot accedir a ella a través d'un dispositiu amb connexió a Internet i identificar a les persones que pateixen aquesta malaltia. Segons explica l'associació, la polsera pot arribar a “salvar la vida” dels afectats en cas d'emergència, ja que permet “agilitar el diagnòstic i tractament” per als metges actuen amb rapidesa i recepten el tractament adequat.

El dispositiu, creat al 100% per ASHUA, és un sistema únic que ja ha sigut provat en una primera fase amb més de 250 malalts de tot el món. Ara, el següent pas segons l'associació és actualitzar el sistema informàtic per a agilitar-lo dins del termini i en la forma escaient perquè “cada minut conta per a salvar una vida”.

 L'associació, que va nàixer amb l'objectiu de donar suport i assessorar els malalts i als seus familiars, té també com a finalitat conscienciar sobre la necessitat de diagnosticar ràpida i eficaçment la malaltia, així com assegurar que tots els pacients aconsegueixen un tractament adequat. Així, la polsera compleix amb aquests dos objectius, i permet als metges actuar amb rapidesa i agilitat en cas d'emergència.

Gràcies a aquesta oportunitat, els malalts de SHUa no solament han aconseguit ser seleccionats per al projecte, sinó també guanyar major visibilitat d'aquesta malaltia ultra-estranya que afecta fonamentalment als renyons i produeix la mort en un 79% dels casos.

 

MÉS FOTOS