ESPORTS

Jocs Olímpics de París 2024: els valencians brillen en vóley platja i hoquei amb victòria i en tenis i handbol busquen la remuntada

ELPERIODIC.COM - 29/07/2024

Domingo de resultats dispars per als atletes valencians amb molt bons resultats per al vóley platja i hoquei, i derrota per a l'handbol i tenis. En vóley platja, Liliana Fernández i Paula Soria van véncer a les italianes Victoria Gottardi i Marta Menegatti (2-1) en el debut de la fase de grups de la competició femenina. Les espanyoles van aconseguir un triomf il·lusionant en un dol crucial sota els peus de la Torre Eiffel.

Després d'un disputat primer set, on Espanya va aconseguir un ajustat triomf 24-22, Itàlia va igualar el partit després d'un segon parcial on va demostrar el seu potencial amb un 21-9. No obstant això, les alacantines van certificar el triomf amb un agònic 16-14 per a començar els Jocs Olímpics de la millor manera.

“Per somiar continuem somiant. No hem entrat amb cap expectativa de res contra Itàlia, però igual que contra cap. Al final pot ser el colp més fort si entres ja pensant més enllà del punt a punt. És una victòria que ens ha llevat un pes de damunt perquè ens acosta a lluitar un poc més per eixos octaus de final. Anem pas a pas”, reconeixien.

Lola Riera li dona el triomf a les Redsticks davant Gran Bretanya en el debut olímpic
L'hoquei femení també va fer la seua presentació de la millor manera per a Espanya. Les Redsticks van derrotar a Gran Bretanya en el primer partit del Grup 2 per 2 a 1. Sara Barrios va obrir el marcador per a l'equip nacional però el conjunt britànic igualava minuts més tard.

No obstant això, Lola Riera va ser l'encarregada d'anotar el segon i decisiu gol per a certificar el triomf d'Espanya. La valenciana, amb un arrossegament increïble, va véncer la porteria rival per a donar-li la victòria a unes Redsticks que s'animen a somiar.

“Estic molt contenta d'haver pogut marcar, hem fet una variació del primer penal al segon i ha sigut la clau per a poder anotar. Elles han llançat moltíssims penals, però nosaltres tenim molta confiança en la nostra portera i en la nostra defensa. Elles han intentat de tot i estem encantades d'haver pogut defendre tan bé”, confessava la jugadora.

Sara Sorribes frega la gesta i l'handbol s'aferra al miracle olímpic

En tenis, Sara Sorribes es va deixar la pell i l'ànima per a plantar-li cara a la flamant campiona de Wimbledon, la txeca Barbora Krejcikova, i va caure per 6-4, 0-6 i 7-6 (2), després de quasi tres hores de partit. “Sincerament estic molt trencada perquè tenia molta il·lusió en estos Jocs Olímpics”, afirmava.

En handbol, la Guerreres de Paula Arcos i Lara González van tornar a caure en el seu segon partit. Davant Angola, Espanya va perdre 26 a 21 i haurà de buscar el miracle davant Països Baixos, Hongria i França.

Finalment, en la gimnàstica artística femenina, va fer la seua presentació a París 2024 amb el 35é lloc de la debutant Laura Casabuena. L'alcoiana ha sigut la millor de les espanyoles en la seua primera participació olímpica sumant 51.398 punts en la jornada de classificació per a l'All Around.