Incomprensió en l'oci valencià: “Les nostres discoteques no són com les d'Eivissa”
Els empresaris dels locals de l'oci mostren la seua “perplexitat” per no poder obrir en la Fase 3 “quan s'estan realitzant festes en locals privat i fins i tot botellons a l'aire lliure”
Incomprensió i perplexitat entre els empresaris dels locals de l'oci al no poder obrir en la Fase 3. Així ho han lamentat en un comunicat en el qual expliquen que, fins a última hora d'aquest dilluns, els empresaris de l'oci van estar debatent sobre la no inclusió dels mateixos en la tercera fase.
El Consell de Ministres del 28 d'abril, preveia que pogueren fer-ho amb una limitació d'aforament i aquests es trobaven preparats, defensen els empresaris, per a realitzar proves pilots en diversos locals de la Comunitat Valenciana. De fet, recentment, havien presentat un pla de mesures per a la reducció de riscos higienicosanitaris enfront del Covid-19 en els locals juntament amb l'Institut de Qualitat Turística i el vistiplau del Ministeri de Sanitat.
Aquesta decisió, denuncien, és una penalització als locals d'oci, malgrat haver tancat el 13 de març, abans del Decret pel qual s'acordava l'Estat d'Alarma: “Els locals d'oci s'han preparat per a una desescalada, que s'assembla a una escalada, perquè compten amb totes les garanties i malgrat això, se'ls nega la seua reobertura”.
És per això que des de les patronals autonòmiques; Federació Oci i Turisme (FOTUR), Associació d'Empresaris de Discoteques (AEDIVA) i Associació d'Empresaris de Pubs (AEPUB) de la Comunitat Valenciana, se sol·licitaran reunions amb la Conselleria de Sanitat amb la finalitat d'aportar propostes i solucions per al Sector, “perquè resulta incomprensible que s'estiguen realitzant festes per tot el territori nacional en locals i pisos privats, fins i tot botellons, com hem vist en mitjans de comunicació, quan els locals de l'oci romanen tancats”.
“Els locals d'oci de la Comunitat Valenciana no tenen res a veure amb els macro- espais d'oci d'Eivissa, que donen per perduda la temporada atés que són espais amb grans aforaments, existint a la Comunitat Valenciana molts locals atomitzats i amb aforaments inferiors a les huit-centes persones”, expliquen. “Els locals d'oci (pubs, sales de festa, ball, discoteques, cafés-teatres, cafés-cantant, cafés-concerte, tablaos, salons d'esdeveniments i celebracions), disposen de totes les garanties i mesures sanitàries necessàries perquè les activitats lúdic-festives es desenvolupen amb total seguretat per a clients i treballadors, a més, de disposar d'un servei específic d'admissió, i en alguns casos de vigilants de seguretat privada”.
D'altra banda des de la Patronal Nacional, Espanya de Nit s'han sol·licitat reunions al més alt nivell amb Sanitat i Turisme.