S’aproven dos mocions de CET: sobre la justícia social i per demanar un espai polític al BIM
El ple de l'Ajuntament de Godella, que ahir va celebrar la seua sessió ordinà ria del mes de març, va aprovar dos mocions presentades pel grup municipal Canviem Entre Tots.
La primera d'elles feia referència a la justÃcia social, i venia motivada pel Dia Mundial de la JustÃcia Social, proclamat per l'assemblea general de l'ONU el darrer 20 de febrer. La portaveu de CET, Irene Ferré, va explicar els acords de proposta d'aquesta moció, que són els següents:
Instar al govern central a revertir les retallades d'Educació, Sanitat i Protecció Social dels darrers anys, i que pose en marxa un pla per recuperar i enfortir el model públic. A més, que pare el procés recentralitzador i que es negocie un altre model de finançament que prioritze la despesa social.
Instar a la Generalitat Valenciana a recuperar i enfortir el sistema públic valencià revertint les retallades, privatitzacions i impostos de l'anterior govern del PP, i negant-se a prioritzar el pagament del deute il·legÃtim.
Fer una declaració institucional en el nostre municipi comprometent-nos amb la recuperació del servei públic que ha estat privatitzat.
Comprometre'ns com a Ajuntament a realitzar una jornada sobre la justÃcia social oberta a la ciutadania per tal d'obrir un debat al municipi.
Aquesta proposta va comptar amb el suport de CompromÃs, EU, PSOE i CET. Ciutadans es va abstendre i el PP va votar en contra.
D'altra banda, CET va presentar una segona moció per demanar que els grups polÃtics de l'oposició tinguen un espai en el Butlletà Informatiu Municipal (BIM). Ferré va explicar aquesta proposta, que consistiria en dedicar una pà gina a cada grup polÃtic de l'oposició per fer una publicació «més plural i més justa». A més, va demanar que aquest fet no tinga repercussió sobre l'assignació que reben els partits.
El regidor de Comunicació, Paco Arà ndiga, va fer un repà s històric per explicar que el 28 de febrer de 2013, el ple de l'Ajuntament de Godella va aprovar les bases de regulació del Consell de Redacció del BIM, en les quals s'especifiquen que és aquest òrgan el que determina la periodicitat, les lÃnies generals, estructura i contingut i aprovació del resultat final del BIM. A principi de la present legislatura, el Consell de Redacció es va replantejar totes aquestes bases, i es va parlar sobre la conveniència de que els partits polÃtics tingueren un apartat al BIM, proposta que es va votar en contra per unanimitat dels presents (cinc representants de cinc grups polÃtics, i el sisè va excusar la seua absència). Des d'aleshores, el membre representant d'EU ha tornar a plantejar el tema en diverses ocasions, però no s'ha debatut degut a que normalment només hi ha representants de tres dels sis grups (ja que els representants de l'oposició no solen acudir a aquestes reunions).
«Amb independència del que es vote hui, i com que creguem en la participació, que en aquest cas està regulada i garantida pel Consell de Redacció, demanem a tots els grups que, si no tenen representants en este organisme, nomenen a algú i que vinga i participe del debat», va dir Arà ndiga.
Finalment, la proposta de CET va eixir endavant amb els vots favorables d'aquest propi partit i el suport de PP i Ciutadans. CompromÃs, PSOE i EU van votar en contra.