GANDIA | ECONOMIA I NEGOCI

Vicky Foods bat rècords i creix en ingressos l'any de la pandèmia del COVID-19

IÑAKI LÓPEZ - 22/03/2021

L'empresa de la Safor tanca el 2020 amb una facturació global de 376 milions d'euros i vol continuar invertint en el seu futur

Vicky Foods, també conegut com Dulcesol, ha fet aquest mateix matí balanç de l'any de la pandèmia del Coronavirus.

L'empresa familiar de la comarca de la Safor, dirigida per Rafa Juan, ha tancat l'any 2020 amb una facturació global de 376 milions d'euros, la qual cosa ha suposat un increment del 6,5% respecte al mateix període de 2019.

En un any caracteritzat i afectat de manera directa per l'excepcionalitat de la crisi sanitària del COVID-19, aquest grup referent en el sector de l'alimentació ha augmentat també el seu nivell de producció amb més de 175.000 tones de productes que han arribat a 80.000 punts de venda només a Espanya.

En veu del seu líder, Rafa Juan, les xifres de l'exercici 2020 s'han vist impulsades pels avanços en tres palanques clau: internacionalització, innovació i sostenibilitat, eixos que continuaran marcant l'estratègia de la companyia els pròxims anys.

Més de 350 productes

L'empresa gandiana compta amb un porfoli de més de 350 productes a través de les seues marques Dulcesol, Be Plus i Germans Juan.

Això li ha permés mantindre's com la primera empresa en volum del sector de pastisseria i brioixeria a Espanya.

Per categories, dins de la brioixeria destaquen les famílies de magdalenes, seguides de les de croissants i “pastelitos” de planxa de bescuit.

Per part seua, el pa ha viscut un any de creixement amb un 40% més de producció, especialment en pa de motle i pa de burguer, i una facturació que supera els 96 milions d'euros.

Finalment, la seua marca d'alimentació saludable, Be Plus, ha romàs estable al llarg de l'exercici i Germans Juan, la gamma de brioixeria i pa congelats per a hostaleria i el canal alimentació, ha experimentat una pujada del 9% en volum.

Balanç

Rafa Juan ha explicat que “2020 ha sigut un any complex per a tots, el sector de l'alimentació s'ha vist impactat per la pandèmia, amb un augment de la demanda que ha posat a prova a tota la cadena de subministrament”.

El Conseller Delegat ha detallat que “en Vicky Foods, gràcies a l'esforç dels nostres equips, xarxa logística, proveïdors i clients, ens vam poder adaptar ràpidament i mantindre la nostra activitat, donant-nos suport en tres palanques de creixement: la internacionalització, aprofitant la bona imatge dels nostres productes en l'exterior; la innovació, per a anticipar-nos i poder satisfer les noves necessitats dels consumidors; i la sostenibilitat, per a retornar a la societat el que ens aporta i minimitzar el nostre impacte ambiental”. 

Mercat exterior, principal motor de creixement

Pese a l'escenari d'incertesa provocat per la pandèmia, Vicky Foods ha afermat la seua presència internacional amb una facturació que ha superat els 78 milions d'euros, un 18% més enfront de l'any anterior.

Així, dels ingressos obtinguts, prop del 21% corresponen al mercat exterior.

Per països, han despuntat cinc mercats: França, Portugal, Algèria, el Regne Unit i Itàlia, en els quals els productes de fleca són els que més han crescut.

De cara als pròxims anys, el seu pla de creixement passa per continuar amb el seu pla d'expansió potenciant els països estratègics en els quals és present com Portugal, França, Itàlia, Algèria, el Regne Unit i el Marroc, i obrint nous mercats lligats a tendències de consum saludables i innovadores.

Més de 75 milions en inversions fins al 2022

Les inversions del grup en 2020, més de 39 milions d'euros, han anat destinades a millores en procediments i processos, a infraestructures, com les noves tres línies de producció de pa, i al desenvolupament de noves propostes.

De fet, més del 10% de les seues vendes procedeixen de productes creats en els dos últims anys.

En 2020, el Centre d'Innovació de Vicky Foods ha dut a terme investigacions en l'àmbit de la salut, apostant per la constant millora del perfil nutricional dels seus productes; de la innovació tecnològica, potenciant la digitalització de la companyia, concretament en la indústria 4.0; i la sostenibilitat, amb el focus en els envasos i embalatges.

Un de les seues grans fites ha sigut l'anunci que la seua marca Dulcesol està canviant a envasos biodegradables totes les seues línies de producte.

Més de la meitat dels ja compten amb aquest innovador embalatge. El projecte s'espera que afecte uns 150 milions de paquets i estarà disponible íntegrament al juny.

En el període 2021-2022, s'invertiran 75 milions d'euros per a la incorporació de maquinària d'última generació, infraestructures, processos de desenvolupament industrial i projectes d'I+D+i.

Sostenibilitat orientada al medi ambient i la societat

Al llarg del passat any, Vicky Foods ha continuat avançant en la integració de la sostenibilitat en la seua gestió empresarial. Com a part del seu compromís amb la societat, la companyia va presentar la Fundació Vicky Foods amb la qual busca fomentar la innovació, l'emprenedoria i iniciatives relacionades amb la formació i l'aprenentatge.

En l'àrea mediambiental, dins del seu pla per a la millora de l'eficiència energètica, el grup ha instal·lat un sistema fotovoltaic d'autoconsum en la seua granja ovoproductora i dues delegacions, que té una capacitat de generació de 258 kWh/anuals i reduirà el nivell d'emissions de COâ‚‚ a l'atmosfera en prop de 79 tones.

L'objectiu del projecte per a 2021 és ampliar la instal·lació de panells solars en quatre de les seues delegacions, així com en una de les seues plantes de producció.

MÉS FOTOS