Urbalab Gandia posa en marxa una nova edició del programa 'Tic Majors' per a reduir la bretxa digital de les persones grans
Elena Moncho: "Com administració pública més propera a la ciutadania, hem de salvar aquesta situació"
Estan previstes dues edicions d'aquesta formació: una que es desenvoluparà al centre Urbalab Gandia i l'altra que tindrà lloc al Grau
La regidora delegada d'Innovació, Elena Moncho, i l'agent de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Gandia, Eva Escribano, han presentat hui una nova edició del programa 'Tic Majors', organitzat per Urbalab Gandia. Aquest té com a objectiu ensenyar a les persones majors a fer servir el mòbil afavorint, així, la seua inclusió dins de la societat.
"De vegades, aquest sector de la població no té accés a les noves tecnologies o, simplement, no ha aprés a utilitzar-les, la qual cosa genera una important bretxa digital que com administració pública més propera a la ciutadania, hem de salvar", ha assenyalat l'edil.
Així, ha explicat que, com a espai públic d'innovació social i digital de la ciutat, Urbalab ha volgut impulsar la iniciativa per aconseguir que les persones majors siguen ciutadans digitals autònoms.
Els tallers, dirigits a persones majors de seixanta anys, constarà de dues edicions: una primera, que es desenvoluparà al centre Urbalab Gandia i tindrà lloc entre el 21 de maig i el 12 de juny, i una segona, que serà a les aules de la Confraria de Pescadors del Grau i es farà entre el 17 i el 27 de juny.
Durant els cursos, que tindran un horari de 9:30 a 12:30 hores, l'alumnat podrà aprendre a emprar el mòbil, navegar per internet, fer videotelefonades i conéixer, entre altres coses, les aplicacions que necessiten per fer tràmits en la sanitat.
"Creguem que són tallers molt interessants i que faran la vida de les persones apuntades més senzilla, perquè, al final, els dispositius mòbils són una cosa que tota la gent té sempre en la mà i, moltes vegades, els majors no li trauen tot el partit que poden. A més, parlem de gent que, malgrat ser gran, està activa i vol aprendre i funcionar com tots els altres", ha assegurat Escribano.
La iniciativa és gratuïta i les persones interessades han d'inscriure's acudint al lloc on vulguen cursar la formació, és a dir, o bé a Urbalab Gandia (carrer Fundació Vicent Ferrer, 6), o al Grau, on poden apuntar-se al Centre de convivència (carrer Císcar, 12) i a l'oficina de la Junta del Districte (antic local de colombaires). El termini per a fer-ho començarà aquest dijous, dia 2 de maig, i terminarà quan s'ocupen totes les places, que són limitades.
Finalment, Moncho ha agraït tot l'esforç que l'Urbalab ha fet per dur a terme la proposta i ha convidat a totes les persones de Gandia que compleixen amb el perfil a aprofitar aquesta oportunitat.