La Universitat de València porta l’exposició ‘Luis Garcia Berlanga. Vida i obra en vinyetes’ a la seu de Gandia
ELPERIODIC.COM - 26/10/2022La mostra es podrà visitar des d’aquesta vesprada i fins el 28 de novembre a la sala Tossal de la Universitat de València a Gandia
L’exposició ha estat comissionada per Asier Mensuro
La figura del director Luís Garcia Berlanga trascendeix la cinematografia i estableix influències amb totes les arts, especialment amb el còmic. Sota aquesta premissa naix l’exposició “Luis Garcia Berlanga. Vida i obra en vinyetes” produïda pel Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i que ara arriba a Gandia on podrà visitar-se fins a final de mes de novembre. La mostra compta amb la participació dels artistes: Alberto Guitián, Asier y Javier, Bernardo Vergara, Darío Adanti, Enrique Flóres, Felípe H. Navarro, Ferrán Martín, Idígoras y Pachi, Juanjo Cuerda, Lorenzo Montatore, LPO, Manel Fontdevilla, María Herreros, Pablo García, Paco Alcázar, Rafa Kosta, Raúl Salazar, Ricardo, Ricardo Cavolo, Sansón, Tomás Serrano i Ulises Culebro.
No es pot entendre la sàtira actual en el còmic sense la mirada berlanguiana, per la qual cosa és fàcil trobar les seues influències –a vegades, explícites i altres, més subtils–, en l'humor gràfic i el còmic actual. Berlanga i els seus col·laboradors van créixer com a lectors d'uns còmics que van influir en el seu humor, i, alhora, els còmics que es van desenvolupar a partir dels anys seixanta van rebre de manera clara la influència del director valencià. És per això que aquesta exposició s’acosta a la vida i obra de Berlanga a través d’aquesta expressió artística. El còmic és el fil conductor que ens apropa a la vida i personalitat del director cinematogràfic, dels seus personatges, de la imatgeria popular que volia representar i de les seues obres més destacades com “Bienvenido Mister Marshall”, “Plácido”, “El Verdugo” o “La Escopeta Nacional”
Aquesta exposició es podrà visitar des de hui i fins el 28 de novembre a la Sala Tossal de la Universitat de València en horari de dilluns a divendres de 9 a 20h. La mostra arriba a Gandia de la mà del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, del Centre Internacional de Gandia i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la ciutat.