GANDIA | SOCIETAT

La Universitat Popular de Gandia celebra la cloenda del curs amb diferents actes en obert

ELPERIODIC.COM - 07/06/2023

Els actes comprendran l’entrega de reconeixements a professorat i alumnat, la inauguració d’una exposició de fi de curs i un sopar amb música en directe a l’aire lliure

La Universitat Popular de Gandia celebra la cloenda del curs amb una sèrie d’actes en obert que tindran lloc el pròxim divendres 9 de juny. La celebració començarà amb un acte institucional en què es lliuraran diferents reconeixements a l’alumnat de la UPG que ha destacat enguany per la seua dedicació i implicació en alguna de les disciplines impartides en el centre. També es desvetlarà la professora escollida enguany com a ‘Amiga de la UPG’ a qui se li farà entrega d’un diploma per part de les autoritats municipals, que també s’encarregaran d’entregar els reconeixements. A l’acte es lliurarà també, simbòlicament, un txec de 500€ a l’Associació AFASW de famílies afectades pel síndrome de Wolfram, a qui la UPG ha destinat tota la recaptació aconseguida en la fireta del llibre usat que va convocar el passat mes d’abril. 

L’acte tindrà lloc a partir de les 20:00h al carrer Tossal, 8 i, en acabar, es procedirà a inaugurar la mostra de treballs d’alumnes de diferents disciplines com fotografia, dibuix i pintura, ceràmica, tall i confecció, macramé i patchwork. La mostra es podrà veure a la sala d’exposicions de l’edifici Tossal, a la planta baixa, fins al proper 23 de juny i es podrà visitar de dilluns a divenders de 9 a 20:30h. I, com de costum, es donarà pas al sopar de fi de curs, al voltant de les 21:30h, en la plaça Loreto, a les portes de la UPG, amb l’amenització en directe del grup musical Els Capellans.

Balanç positiu del curs 2022-23

Amb aquesta festa, la Universitat Popular de Gandia acomiada el curs 2022-2023, un curs  que ha permés desenvolupar noves propostes i que ha comptat amb 1.150 matriculacions des d’octubre a juny. Enguany s’han oferit un total de 64 cursos i tallers, en alguns dels quals s’han hagut d’ampliar els grups i en altres s’han obert diverses convocatòries per tal d’acollir tota la demanda, com és el cas del Curs de Ceràmica i el Taller de Telèfon Mòbil, respectivament.

També s’han impartit per primera vegada dos nous tallers que han resultat un èxit de participació: el Taller d’Alimentació i Salut i el taller de Cosmètica Natural, desenvolupats en el segon quadrimestre. A més, s’han promogut altres activitats com a complement a l’oferta habitual com són: exposicions amb mostres de treballs, excursions al patrimoni cultural i natural, xarrades en obert i visites guiades amb l’alumnat tant per Gandia com per fora de la ciutat.

Des de la UPG, el darrer informe emés aquest curs explica que ‘’cada vegada la mitjana d’edat de l’alumnat matriculat és més jove, ja que més del 50% de les persones inscrites enguany estan entre els 35 i els 64 anys i també ha augmentat el percentatge d’alumnes matriculats entre els 16 i els 34 anys respecte del curs anterior’’. Totes aquestes dades confirmen que la Universitat Popular continua sent un referent com a eina d’aprenentatge i desenvolupament per a totes les persones i una aposta per fomentar espais d’oci de qualitat a la nostra ciutat, tal i com afirmen els responsables d’aquest centre educatiu.

A més, la UPG ha mantés la col·laboració amb altres entitats i programes socials com ara el Programa Jove Oportunitat, conjuntament amb l’Institut Valencià de la Joventut i el departament municipal d’Educació i el Programa d’Alfabetització Digital, organitzat pel departament de Benestar Social.

També s’ha encetat una col·laboració amb la Fundació CEPAIM, que té com a objectiu  garantir els drets de ciutadania a persones amb situació de vulnerabilitat al temps que se segueix mantenint una estreta relació amb l’Associació Amics de la UPG, que dona suport i col·labora en la difusió de diferents projectes organitzats des de la UPG.