Tercera edició de la campanya “Sucs a l’Escola”
El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, acompanyat pel president de la Cooperativa Agrícola de la Safor, Vicent Sendra, així com per un del llauradors ecològics gandians, Xavi Garcia Martínez, i per un membre de la Guarderia Rural de Gandia, ha anunciat l’inici de la tercera edició de la campanya “Sucs a l’Escola” que aquest anys es combina amb la promoció de l’agricultura sostenible.
Aquesta campanya, desenvolupada des del Servei d’Agricultura i Medi Natural i des de l’Àrea de Polítiques Educatives, en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola, té com a objectiu informar sobre la tasca dels agricultors/es i que els xiquets i xiquetes entenguen la seua funció fonamental a la nostra societat. En acabar, es repartirà suc de taronja a tot l’alumnat.
Una campanya que cada any visita cinc escoles diferents i què, amb les d’enguany, ja seran quinze els centres visitats. El calendari és el següent: del 9 al 13 d’abril es visitarà el col·legi Botànic Cavanilles; del 17 al 20 d’abril el col·legi Joan XXIII; del 23 al 27 d’abril el col·legi Enric Valor; del 31 d’abril al 4 de maig el col·legi Carmelites; i finalment del 7 a l’11 de maig el col·legi Abecé.
Com a novetat, enguany s’afegeix una nova iniciativa per donar a conèixer l’agricultura de la mà d’una parella de llauradors ecològics locals. El dilluns de cada setmana aquets agricultors visitaran els centres educatius per parlar del seu treball i de la importància de l’agricultura sostenible. A més, es projectarà un breu documental sobre el seu dia a dia.
Xavier Ródenas ha destacat la importància d’aquestes campanyes a una ciutat com Gandia. “Portem a l’escola el suc com a excusa per contar la feina que fan els llauradors. L’objectiu es dignificar el treball de llauradors i llauradores”, ha afirmat. “Ens agradaria que fora un projecte per a quedar-se”, ha conclòs el regidor sobre una campanya que ja va per la tercera edició.
Per la seua banda, Sendra ha ressaltat el compromís de la Cooperativa en aquestes iniciatives. “És un projecte que s’hauria de fomentar més. Sempre hem estat a disposició de l’Ajuntament en aquesta col·laboració”. Garcia ha destacat la importància de l’agricultura ecològica: “Amb la meua parella hem creat un projecte ecològic. La idea és ensenyar als xiquets i les xiquetes el que fa un llaurador”.