La Safor signa el conveni per a la posada en marxa del Pla de Dinamització Turística
En el Plenari realitzat ahir, 24 d'octubre de 2017, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Sr. Tomàs Ferrandis Moscardó, va informar a tots els representants comarcals de la signatura per la Mancomunitat de Municipis de la Safor del conveni per a la posada en marxa del Pla de Dinamització i Governança Turística de la Safor, també signat per l'Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana i pel Patronat de Turisme de la Diputació de València.
Aquest pla es realitzarà al llarg de tres anys, del 2017 al 2019, amb un cost de 900.000 euros, que serà sufragat entre la Generalitat Valenciana (Agència Valenciana del Turisme), la Diputació de València (Patronat de Turisme) i la Mancomunitat de Municipis de la Safor.
Els principals objectius d'aquest pla són: crear una destinació turística madura de qualitat, desestacionalitzar el turisme i contribuir al reequilibri socioterritorial, generar una oferta turística atractiva més enllà del model de sol i platja, i promoure-la de manera adequada, crear productes turístics que diversifiquen l'oferta a fi d'incrementar la seua qualitat i sostenibilitat, i dirigir els fluxos cap a altres zones oferint activitats atractives que complementen el dia de platja (visites al Parc Natural, rutes en bicicleta, culturals, naturals, gastronòmiques, etc.).
Les línies d'actuació es basen principalment en l'estructuració de nous productes turístics i la potenciació dels ja existents. Es planteja una senyalització comarcal de tots els recursos turístics destacats de la comarca, municipis, senders, patrimoni, museus, etc., perquè done una imatge homogènia de l'oferta principal de la comarca dels 31 pobles i de les 9 platges. També es proposa el llançament d'un nou producte turístic que pose en valor part de la història de la comarca de la Safor, així com els diferents paisatges de l'aigua i l'agricultura (el sucre), i el patrimoni relacionat, a través de figures com els Borja, els Centelles, Ausiàs March a la Safor, amb una repercussió internacional. D'altra banda, es treballa la recuperació de part del camí de l'antic trenet Carcaixent-Dénia, a fi de convertir-se una nova via verda de connexió entre la Ribera Alta del Xúquer, la Safor i la Marina Alta. A aquesta via es poden anar connectant altres rutes que unisquen elements patrimonials de la Safor, creant una xarxa comarcal anomenada "Descobreix la Safor, de la platja a l'interior".
I a fi de portar a terme aquesta promoció turística es crearà una imatge turística homogènia, amb edició de mapes, de guia de senders de la Safor, de material promocional, informatiu, guies turístiques, fullets, de fullets de turisme actiu esportiu, etc., i l'ús de les diferents eines tecnològiques com la creació d'un portal web, i l'ús de les xarxes socials i d'aplicacions per a mòbils.
Finalment, es proposa una línia d'investigació I+D+i per a l'estudi del producte turístic de la xarxa comarcal de rutes de la Safor i del producte turístic de l'aigua, el sucre, els Borja, els Centelles, Ausias March a la Safor.