Les queixes veïnals pel botelló es multipliquen a la Safor després del tancament de l'oci nocturn a Gandia
Els usuaris de les platges d'Oliva, Tavernes i Gandia mostren el seu malestar i demanen major presència policial per a evitar-lo
Més enllà de l'afecció de la pandèmia del COVID-19 en el dia a dia de les persones, les decisions que els contagis d'aquest virus obliguen a prendre a les autoritats polítiques porten seqüeles indirectes en la població.
És el cas que ha ocorregut amb el tancament de l'oci nocturn de Gandia, que ha provocat una situació en cadena amb l'increment dels botellons als parcs.
Per aquest motiu alcen la veu diversos veïns de les platges d'Oliva, Tavernes i de la mateixa Gandia en elperiodic.com, ja que “com els joves no tenen les discoteques ni els pubs oberts, trien l'opció de recórrer als botellons en els bancs i als parcs de la via pública per a divertir-se, però no s'adonen que això és fins i tot més perillós per l'alt número de gent que es reuneix i el poc respecte a les mesures de seguretat mentre estan molestant als veïns dels voltants”.
Això suposa soroll al carrer i molèsties, per la qual cosa un resident de la platja d'Oliva afirma que “si els joves estan ficats en les discoteques no molesten amb els sorolls, amb la música ni amb els xiscles als quals tenim cases al voltant dels parcs públics, però davant aquest tancament busquen els parcs i els bancs per a reunir-se sense respectar cap mesura de seguretat, la qual cosa incrementa el risc de contagis”. Des de la seua experiència personal, aquest veí destaca que “puc arribar a veure normal que hagen de divertir-se, però no a costa del descans dels altres perquè molesten fins a molt altes hores de la matinada i, en la situació en la qual estem tots, poden provocar que el virus continue expandint-se”.
La proximitat de la platja de Gandia amb Tavernes o Oliva fa que els joves es desplacen fins allí per a entretindre's, ja que en aquestes dues localitats l'oci nocturn roman obert. Un altre veí, però en aquest cas de Tavernes, adverteix que “aquesta situació continuarà ocorrent mentre que els agents policials no es posen més estrictes amb els botellons, perquè nosaltres hem anomenat a la policia en diverses ocasions i, després de cridar-los l'atenció, els joves canvien d'ubicació però continuen fent el mateix”. Afig a més que ”ha de ser que no arriben a adonar-se que ha quedat comprovat que en aquests nous rebrots del virus són ells, els més joves, els que més s'estan infectant i propagant-lo a la resta de persones que sí que complim amb les noves normes de seguretat”.
El tercer testimoniatge que ha recopilat aquest digital és d'un propietari d'un apartament a la platja de Gandia, qui explica que “em sembla lògic que s'haja decretat el tancament de tot l'oci nocturn ací, però que de la mateixa manera la policia hauria d'incrementar la seua presència pels carrers i pels parcs, perquè si tanquem les discoteques i els pubs perquè no es compleixen les mesures de seguretat en el seu interior, menys respecte a les màscares i al distanciament social tenen els joves en els botellons al carrer on ningú va amb la màscara posada i es reuneixen una gran quantitat de gent compartint un mateix lloc sense distància”.
Queda clar que, malgrat entendre que l'oci nocturn haja tancat a Gandia, els veïns de la comarca de la Safor adverteixen que la decisió ha provocat que els joves facen més botellons en la via pública i fins i tot augmenten els desplaçaments als municipis dels voltants on sí que poden accedir a les discoteques i als pubs.
La solució veïnal que demanden conjuntament és que l'enduriment de les sancions policials no sols se centre en el bon ús de la màscara i de la distància social, sinó que es faça extensible també al control dels botellons pel risc que ocasionen de propagació de la malaltia i per les molèsties que causen als veïns pels sorolls i la música.