El professorat del campus es forma en metodologies docents per projectes
Aquesta setmana, professorat del Grau en Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València ha assistit a un Seminari sobre metodologies docents associades a l'aprenentatge per projectes.
El seminari, coordinat pel professor Héctor J. Pérez, ha estat organitzat des de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UPV i forma part d'un projecte de innovació educativa de la Politècnica.
Joan Domingo, de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha impartit el taller. Es tracta d'un dels principals experts europeus en metodologies innovadores per a treballar amb projectes (ABP)
El Grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat Politècnica de València UPV es caracteritza per dedicar una gran part de la seua docència a treballar en projectes desenvolupats en equips pels estudiants i coordinats per professorat.
LA UPV, una de les cent millors universitats en docència d'Europa
La Universitat Politècnica de València és una de les cent millors universitats en docència d'Europa, segons el Times Higher Education Europe Teaching Ranking 2018. En concret, la UPV se situa en el rang 76-100 d'aquesta classificació internacional que, a més, l'assenyala com a millor politècnica d'Espanya.
Aquest rànquing analitza un total de 13 indicadors de rendiment en quatre àrees clau: compromís de la institució amb l'estudiantat, recursos per a la docència, resultats i entorn. A més, avalua paràmetres com ara la relació de les universitats amb el seu alumnat; els continguts generats per cada institució; la seua capacitat d'impartir docència de forma efectiva, i si l'entorn d'ensenyament i aprenentatge és inclusiu.
El rànquing considera també els resultats de l'Enquesta europea d'estudiants elaborada per Times Higher Education, que aborda una sèrie de qüestions clau, com la participació de l'estudiantat en els estudis o la interacció amb el personal docent, entre altres. La classificació està liderada per la Universitat d'Oxford (Regne Unit), seguida de la Universitat de Cambridge (Regne Unit) i La Sorbona (França).
Els resultats obtinguts en aquest rànquing confirmen l'excel·lència docent de la Universitat Politècnica de València. Sense anar més lluny, el passat mes de juny, la UPV va ser reconeguda com la millor universitat espanyola en docència, segons l'U-Ranking elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE). En aquesta classificació, la UPV compartia primer lloc amb altres tres universitats, totes aquestes privades: Universitat de Deusto, Universitat de Navarra i Universitat Nebrija.
El rector de la UPV, Francisco Mora, s'ha mostrat tremendament satisfet. "Al juny, l'U-Ranking ens va reconèixer com la millor universitat espanyola en docència i ara apareixem entre els millors d'Europa, en un índex que se centra a més en aquest cas en l'avaluació docent. La majoria dels rànquings fan més referència a la recerca, però ara està apareixent un nou ventall de classificacions que mesuren altres paràmetres: l'ocupabilitat, la docència..., i la Universitat Politècnica de València, gràcies al bon fer de tota la seua comunitat universitària, està de nou en els primers llocs internacionals", ha destacat Mora.