GANDIA | SANITAT I SALUT

Presentat el III Concurs de cartells «Gandia lliure de drogues»

ELPERIODIC.COM - 25/05/2022 | Fotograf: Àlex Oltra

Podrà participar qualsevol alumne de la ESO des de divendres, 27 de maig, fins el pròxim 17 de juny

La regidora delegada de Salut i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada de la tècnica de la Unitat de Conductes Addictives (UCA) de l'Ajuntament de Gandia, Eva Mauri, ha presentat la III Edició del Concurs de cartells “Gandia lliure de drogues” amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra l'Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues, que se celebrarà el pròxim 26 de juny.

“Volem aconseguir una societat lliure de l'abús i tràfic de drogues, treballar en la cooperació internacional per evitar el seu consum i implementar polítiques contra el mercat il·legal”, ha destacat Gil.

En el concurs podrà participar qualsevol alumne de 1r a 4t d’ESO des de divendres, 27 de maig, fins al pròxim 17 de juny, amb un màxim d'un cartell per persona. Els estudiants dissenyaran en un foli grandària A4 un dibuix o fotografia original que puga respondre a la següent oració: “Per a mi, el 26 de juny, Dia Mundial contra l'Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues significa que…”. Hauran d'entregar la seua obra en el centre escolar en el qual estiguen matriculats.

El lliurament de premis tindrà lloc el 27 de juny a la Biblioteca Central. En total, es repartiran dos obsequis: al guanyador se li entregarà un patinet elèctric patrocinat per Carrefour, mentre que el segon classificat rebrà una taula skate atorgada per Oci Urbà.

El cartell vencedor servirà durant l'any vinent per a promocionar les diferents campanyes de prevenció sobre aquest tema que es realitzen. “La nostra premissa és ajudar a desenvolupar la creativitat en els joves i, per tant, permetre que facen una crítica constructiva respecte al consum de drogues”, ha recalcat Mauri.

Segons l'últim informe de l'Observatori Espanyol de les Drogues i Addiccions, un 70,5% dels estudiants consumeixen alcohol habitualment, mentre que aquesta xifra es redueix a un 30,7% en el cas del tabac, dades que proven la perillosa tendència a la qual s'ha de posar fre de forma urgent. “És molt important acudir a la UCA si tenim coneixement que alguna persona del nostre entorn pot patir addicció. Encobrir-lo no ajudarà en res”, ha conclòs Gil.

MÉS FOTOS