GANDIA | ENTREVISTES

L'oci nocturn de Gandia es pronuncia: “Als que complim les normes haurien de deixar-nos treballar i als que no, tancar-los”

IÑAKI LÓPEZ - 22/07/2020 | Fotograf: Falkata

La propietària de Falkata considera que l'ordre de tancament és “molt injusta” i que “hem pagat justos per pecadors”

Un dels principals reclams dels joves cada estiu és la discoteca Falkata, a la platja de Gandia, un lloc de concentració que alberga a una gran quantitat de persones cada nit. Això ocorria en els estius anteriors, quan el COVID-19 encara no havia irromput en la normalitat del dia a dia.

Ara, immersos en aquest estiu sense precedents per la pandèmia del Coronavirus, Falkata i la resta de pubs i discoteques de la platja de Gandia han hagut d'amoldar els seus serveis a les noves normes de seguretat sanitària.

En el cas concret de Falkata, han fet una important inversió per a adequar tota la seua zona i reconvertir-se en un espai en el qual poder consumir de manera segura alhora que escolten música des de primera hora de la vesprada. Per a això, tota la terrassa l'han reestructurada perquè totes les persones que entren estiguen degudament espaiades i complisquen amb el distanciament social, ja que s'ha suprimit la pista de ball i tots han d'estar asseguts al voltant de les taules amb la limitació del nombre de grups que entren fins a completar l'aforament permés per la situació.

Tot això no serveix de res després de l'última decisió que la Conselleria de Sanitat va anunciar dissabte passat, en la qual decretava el tancament immediat de tot l'oci nocturn de Gandia per ser la ciutat que més número de contagiats acumula en la Comunitat.

Després del tancament d'aquests pubs i discoteques, la reconeguda propietària de Falkata i d'altres establiments relacionats, Aida Berenguer, ha parlat en exclusiva amb elperiodic.com per a manifestar el seu disgust amb la decisió de la Conselleria i posar de manifest el compliment estricte de les normes sanitàries en tots els seus locals.

“El primer que no entenc és que d'una mesura com aquesta ens hàgem assabentat per la premsa i que ningú ens ho comunicara a nosaltres, als responsables, abans que isquera”, afirma Berenguer.

La propietària de Falkafa qualifica la decisió com “molt injusta” i fa una crida a la coherència: “els establiments d'oci nocturn que no complisquen amb les normes sanitàries que els obliguen a tancar i els sancionen, però als que hem treballat molt per a complir totes les mesures i garantir la salut dels clients que ens deixen treballar”. La conclusió que extrau és que “hem pagat justos per pecadors”.

Berenguer llança la proposta que “cada negoci siga estudiat individualment i s'analitze qui compleixen i qui no, perquè d'aquesta manera tan sols es tancaran els que no compleixen les noves normes d'aforament, distanciament social i mascareta obligada, però els que exigim als nostres clients que tot això ho complisquen per a poder estar en la nostra discoteca el més just és que ens deixen continuar treballant”.

La propietària confessa que en Falkata “s'estaven fent molt bé les coses i els clients acceptaven a la perfecció el compliment de totes les normes sanitàries”, per la qual cosa afirma que després de decretar el tancament estan sent “els dies més durs i complicats que recorde”. En aquesta mateixa línia, recalca a aquest digital la seua preocupació pels més de 80 treballadors directes dels quals disposa el seu negoci i que ara es troben aturats, però de la mateixa manera afirma que “irremeiablement no és a la meua mà la solució”.

Una decisió d'aquest calat “crec que no s'hauria de generalitzar, perquè si la solució fora tancar tot l'oci, no dubteu que seríem els primers a tancar tots els nostres negocis, la salut està per damunt de tot, però complint amb totes i cadascuna de les normes de seguretat sanitària garantim el local”. És per això que demana que s'analitze cada establiment per separat amb l'objectiu de tancar i sancionar als que no complisquen i deixar obrir i treballar als que “fem un esforç molt gran perquè els nostres clients estiguen el més segurs possible i gaudisquen del servei”.

Ara està instaurat un clima d'incertesa davant la situació, ja que l'obligació del tancament de tot l'oci nocturn a Gandia romandrà, com a mínim, fins el pròxim dia 1 d'agost. La por d'aquest sector és que, si el brot de COVID-19 no s'ha controlat i la xifra de casos positius continua augmentant, el tancament s'allargue en el temps i els seus negocis hagen de continuar tancats i barrats mentre passen els dies en què més benefici obtenien, ja que la platja de Gandia és un dels reclams més cotitzats pels joves a la recerca de diversió estiuenca. Arribats a aquest punt, Berenguer apunta que amb aquesta decisió “han provocat que els joves es vagen a poblacions pròximes a Gandia i augmenten els botellons als carrers, cosa que és molt més insegura que estar dins d'una discoteca a l'aire lliure amb l'exigència del compliment de totes i cadascuna de les mesures de seguretat sanitària”.

Els responsables de l'oci nocturn s'han reunit amb l'Ajuntament de Gandia per a proposar tot el que la propietària de Falkata analitza en aquestes línies i mostrar-los el seu malestar davant la decisió. La resposta que han obtingut per part del consistori ha sigut que es tracta d'una decisió de la Conselleria de Sanitat i han d'acceptar-la tal com és.

“El desastre econòmic que ens pot suposar aquest tancament és, de moment, incalculable”, admet la propietària de Falkata, Aida Berenguer, abans de posar punt i final a una entrevista provocada per una circumstància que mai haguera desitjat.

MÉS FOTOS