Llançament del primer projecte Erasmus+ liderat per la Universitat Politècnica de València
Descobrir, dinamitzar i convertir en motor econòmic i educatiu el patrimoni cultural i natural de les ciutats. Aquests són alguns dels objectius del projecte "O-City", finançat pel programa europeu Erasmus+ i el primer d'aquest caire que lidera la UPV. 'O-City és cultura, innovació, comunicació i educació; prenent com a base l'economia del coneixement, volem generar riquesa i aprenentatge a través de l'educació i la promoció del patrimoni de les ciutats', diu José MarÃn Roig, el coordinador del projecte internacional i membre de l'equip que el gestiona des de la UPV.
La reunió de llançament del projecte s'està celebrant al Campus de Gandia de la UPV els dies 4 i 5 de febrer i el seu objectiu és facilitar el contacte entre els socis del projecte. S'han previst tallers directament relacionats amb els projecte i d'altres transversals, com un de Propietat Intel·lectual o grups de discussió on es concretaran les idees de Cultura o Patrimoni. A més, els membres del projecte visitaran el Palau Ducal de Gandia, l'Aula Natura i el Centre de Turisme de la ciutat.
La proposta del projecte és clara: injectar tant coneixements tècnics com d'integració professional a la promoció del patrimoni natural i cultural de les ciutats que hi participen, creant models que qualsevol ciutat puga seguir després. Per ara, els membres del projecte són universitats, organitzacions i empreses de sis països diferents: Espanya, Eslovènia, Sèrbia, Ità lia, Colòmbia i Grècia.
"O-City" és un món virtual on el patrimoni cultural i natural de les ciutats és representat per elements multimèdia, fent ús d'una plataforma a la xarxa on el contingut circula en ambdues direccions (els creadors també són consumidors i viceversa). Amb tot, s'aposta per la creació de contingut nou i de la mà xima qualitat, aprofitant perfils professionals de diferents à mbits, tots ells relacionats amb titulacions especÃfiques de la Universitat Politècnica de València.
El projecte, que comença ara a Gandia, té un plantejament de tres anys i visitarà totes les ciutats dels socis fins a l'any 2021. El programa Erasmus+ 2014-2020 té l'objectiu d'impulsar les perspectives laborals, desenvolupament personal i millorar els sistemes educatius i de formació dels països europeus.