Jose Manuel Prieto: "En 2017 hem complit les nostres promeses i en 2018 obrim la millor etapa de Gandia"
El portaveu del Grup Municipal Socialista en l'Ajuntament de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha comparegut en roda de premsa per a fer balanç de l'any 2017. Un balanç en el qual Prieto ha destacat que Gandia funciona gràcies a un govern estable que garanteix el futur a força de treball i gestió.
"Hem recuperat, amb intangibles com la reputació moral, i amb premisses, com la planificació pressupostària, l'estabilitat en l'Ajuntament i en la ciutat. El Govern ha solucionat IPG, i ha iniciat processos de licitació molt temps parats: grua i ORA, serveis municipals, etc". "El PP hauria d'estar apartat del debat públic i hauria de deixar de donar lliçons: no pot donar-nos-les qui ens ha arruïnat".
El regidor socialista ha explicat que la bona gestió del govern en matèria econòmica té conseqüències positives i de generació d'oportunitats per al ciutadà. Aspectes que s'han traduït en 500 aturats menys durant 2017 i 1.500 des de l'inici de la legislatura, la qual cosa representa un descens de l'atur del 13% en poc més de dos anys.
En l'àmbit econòmic, Prieto va destacar la liquidació del 97% de les factures extrapresupuestarias. "Sempre ho hem dit, pagar el que es deu és el millor Pla d'Ocupació. Han sigut quasi 60 milions d'euros pagats a empreses i autònoms al que el PP va contractar treballs i mai va pagar".
Pel que fa al dia a dia de la ciutat, el socialista va explicar que durant 2017 s'han resolt més de 6.000 avisos veïnals per part del departament de Serveis Bàsics, la qual cosa representa 17 execucions al dia. En aquest àmbit, també s'han destacat els més de 2 milions d'euros en la millora de la neteja que han permès l'adquisició de nous equips i barredores per a fer més, arribar a més parts i intensificar els treballs de neteja.
Un altre dels apartats abordats ha sigut el d'inversions. Prieto ha explicat que "aquesta està sent la legislatura de les inversions. Malgrat els ajustos que hem hagut d'aplicar, no s'ha detingut la inversió, sinó que s'ha intensificat. Les empreses aposten per Gandia, i com en el cas de Telefónica, s'han invertit 4 milions d'euros en la instal·lació de fibra òptica en tota la ciutat".
Sobre les licitacions que altres administracions han realitzat en la nostra ciutat, el portaveu ha explicat que mentre que l'Estat ha invertit 17,2 milions d'euros (el que suposa una inversió en 2017 de 93€ per habitant), la Generalitat ha superat de llarg eixa xifra, aconseguint els 212 milions d'euros, el que suposa un total de 2.650 € a l'any.
"Ha sigut un any de promeses complides: tancament IPG, millores en infraestructures i equipaments en els nostres polígons industrials. No hem deixat a ningú sense res (406 famílies amb ajudes energètiques) i 20 desnonaments evitats. Som la primera Capital Cultural, disposem de les millors dades turístiques des de l'inici de la crisi i hem aconseguit la implantació del ferri Gandia-Eivissa. Som Ciutat Saludable, Ciutat de la Ciència i la Innovació, Ciutat Educadora, hem engegat el portal de transparència, una nova web municipal i implantat un sistema de repartiment equitatiu de les subvencions esportives. La criminalitat s'ha reduït i hem decebut les obres de l'auditori Baladre i plaça Tirant, a més de recuperar la gestió pública del Teatre Serrano", va explicar Prieto, qui afegia que "hem fet molt amb poc i buscant la complicitat d'altres administracions".
De cara a 2018, Prieto va finalitzar afirmant que "obrim la millor etapa de Gandia, després de l'etapa d'emergència que hem viscut per a poder pagar, posar ordre i asseure les bases d'esta etapa nova. Anem a fer tot el possible perquè el PP no ens torne a pujar els impostos. El Ministeri ens va obligar a pujar l'IBI a l'inici de la legislatura i llançarem una campanya contra el Catastrazo de Rajoy. El dilluns hi haurà una proposta perquè els ciutadans no noten en el seu rebut la pujada d'impostos que ens vol imposar el PP de Rajoy". "I mentre tot açò passa, executarem el programa Edificant, la major inversió de la història en tots els centres educatius per a reforma i millora. Iniciarem la demolició de l'antic hospital Francesc de Borja del que ja està en licitació el projecte d'enderrocament, i hi ha pressupost en tres anualitats (fins a 4 milions d'euros) per a un nou Centre de Salut Integrada".