GANDIA | EDUCACIÓ

III Jornades socioeducatives de la Safor

ELPERIODIC.COM - 22/03/2019

La regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, acompanyada per Francisco Escolano, cap d’estudis del centre col·laborador IES Veles e Vents, i Consuelo García, membre del Gabinet de Pedagogia i Psicologia de l'Ajuntament d'Oliva, han comparegut hui davant els mitjans de comunicació per a presentar les III Jornades Socioeducatives de la Safor que se celebraran, com ja és costum, en les localitats de Gandia i Oliva, entre els mesos de març i abril i que se centraran en l'educació inclusiva i convivència escolar.

Estan organitzades pel departament d’Educació de l'Ajuntament de Gandia, el Gabinet de Psicologia i Pedagogia de l'Ajuntament d'Oliva i la Conselleria d'Educació a través del  CEFIRE Gandia.

L'assistència és gratuïta i està oberta a tota la ciutadania: professors, alumnes, famílies i voluntariat. Els docents interessats han d'inscriure's en el CEFIRE de Gandia, per a la seua acreditació i posterior lliurament de certificació.

L'objectiu és impulsar entre els docents l'actualització en les diferents disciplines i estimular la reflexió sobre el procés d'ensenyament-aprenentatge i potenciar el canvi cap a les bones pràctiques. “Es busca que els centres siguen espais harmònics i assegurances per a afavorir les relacions solidàries i l'aprenentatge basat en la tolerància, el respecte i la resolució de conflictes a través del diàleg”, ha assenyalat la regidora.

Francisco Escolano com a col·laborador d'aquestes jornades i representant de la Xarxa Seminaris a Muscles de Gegants, ha posat l'accent que “els dos reptes fonamentals de l'escola del segle XXI és com abordar els conflictes de convivència en els centres educatius i la inclusió educativa”. Per a això, es basen en investigacions internacionals i pràctiques contrastades per entitats de prestigi.

La primera jornada serà el dilluns 25 de març a l'Aula Magna de la Universitat Politècnica de València (UPV), Grau de Gandia.

L'acte  d'inauguració tindrà lloc a les 17 hores i assistiran Jesús Alba, director de la UPV-Campus de Gandia, Jaume Fullana, director general de Política Educativa, i Laura Morant, regidora d'Educació a l'Ajuntament de Gandia. La conferència inaugural (17.30 h.), sota el títol “Les relacions d'amistat com a motor de transformació en els centres educatius”,  serà a càrrec d'Elisenda Giner, professora de l'IES Salvador Seguí (Barcelona).

A les 19 hores, Nuria Marín, directora del CEIP Mare de Déu de Montserrat, de Terrassa, parlarà de la seua experiència sobre “Els centres com a espais segurs que afavoreixen les relacions solidàries i l'aprenentatge”.

Consuelo García ha comentat que les jornades a Oliva se celebraran els dies 11 i 12 d'abril en el Centre Polivalent d'aquesta localitat i compta que “siguen un èxit com en les passades edicions”.

Yolanda Pastor, regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Oliva, donarà la benvinguda als assistents el dijous 11 d'abril a les 17 hores. Seguidament, Silvia Molina (Universitat Rovira i Virgili, Tarragona) oferirà la conferencia “Millora en el rendiment acadèmic de l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) que participa en actuacions educatives d'èxit”.

A la vesprada, a les 19 hores, Lorena Chamizo i José Vicente Salicio, com a representants d'Ajuntament de la localitat de Rivas-Vaciamadrid, comptaran l'experiència de l'impacte que ha suposat en els centres escolars del municipi madrileny el seu projecte sociocomunitari.

Les III Jornades es clausuraran el divendres 12 d'abril amb una Trobada escolar de tertúlies literàries dialògiques que donarà començament a les 10 hores en el centre polivalent d'Oliva i que, aquesta edició, va dirigida a l'alumnat de 4t de Primària.

MÉS FOTOS