Les III Jornades de Salut de Gandia aborden el bon ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació
Durant les vesprades de dimarts 13 i dimecres 14 de febrer se celebren les III Jornades de Salut de Gandia a la Casa de Cultura, Marques de González de Quirós. Unes jornades gratuïtes que comptaran amb un acte inaugural a càrrec de la regidora de Salut Pública i Polítiques Saludables de l'Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil i de la directora del CEFIRE de Gandia, Manela Faus.
"Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) s'han constituït en un dels recursos més importants de la societat, i com a conseqüència es produïx un augment exponencial en la transmissió i intercanvi de dades, informació i coneixement, als quals es pot accedir sense tenir en compte barreres geogràfiques o limitacions de temps, a més de la capacitat d'interacció en el procés de comunicació" va afirmar Liduvina Gil qui afegia que "tot i això, sociòlegs i psicòlegs han denunciat el canvi en alguns valors i conductes dins de les diferents cultures, a causa de la dependència que generen a les persones els ordinadors, smartphones i tablets, generant trastorns com la ciber-addicció, addicció a les xarxes socials o als videojocs, a més de rebre informacions no fiables, o produir ansietat i dependència"
Per tant un dels reptes de les administracions és educar les noves generacions en la correcta utilització de les noves tecnologies. Per això, s'han posat en marxa aquestes jornades que comptaran amb la següent programació.
Dimarts 13 de febrer:
- 17.00 a 17.30: Benvinguda i lliurament de material
- 17.30 a 17.45: Inauguració de les Jornades, Liduvina Gil, regidora de Salut Pública i Polítiques Saludables i Manela Faus, directora del CEFIRE de Gandia
- 17.45 a 19.15: Alicia Salabert Cardona de la Fiscalia de Menors: "Actuacions de la Fiscalia de Menors davant de conductes delictives de ciber-assetjament"
- 19.15 a 20.30: Manuel Rasán Blanco, coordinador d'"Internet segura for Kids" (IS4K): "Perspectiva docent de la realitat digital dels menors".
Dimecres 14 de febrer:
- 17:30-19:00: María Jesús García San Martin, cap d'àrea de Formació en xarxa, experimentació i xarxes socials, Institut Nacional de tecnologies educatives i formació del professorat (Intef), Ministeri d'Educació, Cultura i Esports: "La competència digital educativa. Àrea de seguretat digital. Projectes de formació i el portafoli digital".
- 19.30 a 20.30 Miguel Sant Joan Vidal, educador de CP Víctor Oroval (Carcaixent): "Les xarxes socials: seguretat i privacitat des d'una perspectiva familiar".