GANDIA | CULTURA I ESPECTACLES

Intensa programació cultural al Monestir de la Valldigna per al 2022

ELPERIODIC.COM - 05/01/2022

Es presenta la programació cultural per al 2022 al Monestir de la Valldigna, amb el predomini de la ja prestigiosa programació medieval

L’agenda cultural consolidada al Monestir de la Valldigna, amb l’acceptació del públic que exhaureix les entrades concerts rere concert, emmena als programadors a aprofundir en les línies d’actuació, desenvolupant-les i oferint un ventall d’activitats més extens. L’aposta pel medievalisme, amb l’èxit dels concert de música medieval de cada dissabte de mes, es concreta amb la programació del Centre Internacional de Música Medieval de la Valldigna, de màxims exponents d’aquesta música al llarg de l’any, com per exemple Marcel Pérès i l’Ensemble Organum, o els italians de Micrologus, per posar només dos exemples. A més dels concerts, la visita d’aquests músics també inclou classes sobre aspectes concrets de la música del període. La programació inclou des d’aquest any, una sèrie de conferències al voltant de l’Edat Mitjana que es desenvoluparan cada segon dissabte de mes a partir de febrer. En aquests actes intervindran professors de prestigi internacional, com ara Robert Archer del King's College London, Paul Freedman de la University of Yale, Rosa Lluch de la Universitat de Barcelona o Lledó Ruiz, Universidade de Lisboa, entre altres. A més la programació d’un curs especialitzat d’història medieval. Aquests actes estan coordinats pel Grup Harca. Entre les activitats cal remarcar una nova edició del FIMIF (Festival Internacional Mediaval Infantil i Familiar) únic d’aquesta tipologia a l’estat espanyol. Sense dubte, com així ho reconeixen articles publicats en revistes especialitzades, el Monestir de la Valldigna, s’ha convertit en un referent internacional per a la música medieval. 

A banda de les activitats al voltant de l’Edat Mitjana, s’enceta una línia de programació estable de Jazz. El buit de programació d’aquest gènere a les comarques centrals, l’alt nivell dels músics valencians de jazz, més l'interès del públic per aquestes músiques, animen a oferir una sèrie de concerts per on passaran el bo i el millor del jazz valencià. Des de la Mancomunitat de la Valldigna, expressen el seu interés per esmerçar una mancança d’aquesta música en les programacions estables, i reconèixer i apropar al públic la vitalitat i l'excel·lència que està vivint aquest darrers anys el jazz a terres valencianes.

La música clàssica estarà present amb el Trio Ausiàs March, Marta Espinós i la Mare Nostrum Camerata, la qual enceta en la programació d’aquest any una relació de cooperació entre l’agrupació i la Mancomunitat de la Valldigna.

Durant l’any també hi ha programades altres activitats, com per exemple la taula redona prevista per al 29 de gener sobre economia sostenible. Però sobretot la Vall de Llibres, la fira d’editorials independents i proximitat, que intentarà almenys atansar l’èxit desbordant aconseguit en l’edició anterior.

Des de la Mancomunitat de la Valldigna expressen la satisfacció per l’aposta de consolidar la programació al Monestir de la Valldigna per part de la Conselleria de Cultura, i més concretament des de la Secretaria Autonòmica, encapçalada per Raquel Tamarit.  

MÉS FOTOS