Les humils històries de dificultat que s'amaguen després dels 56 milions del segon premi repartit al Grau de Gandia
Bea, una hostalera amb les complicacions del sector per la pandèmia, i una mare de família que complirà el seu somni de comprar una casa al costat de la seua xicoteta i el seu marit
Darrere dels grans premis de la Loteria de Nadal hi ha històries de dificultat, de superació i de molt de sacrifici.
Quan ha eixit el segon premi, en l'administració La Barreta d’Or s'han viscut un cúmul d'emocions. A la vista de tots els veïns del barri pesquer del Grau de Gandia, el propietari, Marcos Bolo, festejava poder repartir més de 56 milions d'euros pels quasi 400 dècims premiats que ha repartit.
Quan encara l'expectació era mínima a les portes d'aquest punt de felicitat, de sobte ha aparegut una família de Gandia exhausta d'alegria, amb un xicotet en braços i amb una botella de champagne a les mans disposada a ser destapada en gran.
Cridaven i celebraven que el número 06095 els acabava de donar 125.000 euros.
Amb la felicitat permanent en els seus rostres, l'afortunada de la família gandiana a la qual li ha tocat el segon premi ha explicat les seues intencions: “El primer que faré és comprar-me un pis, la meua filla està en el col·legi i jo estic súper nerviosa, ens han tocat 125.000 euros”.
Amb nervis i sense acabar de creure-s'ho del tot, aquesta jove mare detalla les dificultats que estan vivint perquè “estem de lloguer i ens comprarem una casa, per fi deixarem de pagar el lloguer perquè no ens donen ni una ajuda”.
Comprovat que els diners guanyats va destinat a millorar la seua qualitat de vida, a més de la del seu xicotet i el seu marit, la jove relata com ha sigut el moment en el qual s'han adonat que tenien el dècim premiat: “Ens hem alçat corrent els dos, quasi ens entra un atac de la felicitat, per això no hem dubtat a vindre fins a l'administració a celebrar-lo en gran”.
Amb la botella de champagne ja destapada i entre crits i balls, la família explica que “tenia 37 números i aquest és el que m'ha tocat, fa molt que ho vaig comprar”.
Al no ser un número típic, fins i tot catalogat com certament estrany, l'agraciada amb el premi ha confessat que “el meu marit sempre m'està dient que agafe números estranys, per això vaig agafar aquest que ha sigut premiat, perquè ell els vol estranys; i ens ha tocat”.
Les sensacions de la família eren immillorables, per fi podien veure complit el seu somni d'adquirir un habitatge en propietat i millorar la seua qualitat de vida, ja que les conseqüències de la pandèmia del Coronavirus no han passat desapercebudes.
Una hostalera en dificultats
Un altre dels moments més emotius del matí ha sigut l'arribada de Bea, una hostalera de Gandia, que en un primer moment ha entrat en l'administració tan sols per a felicitar el seu amic Marcos Bolo per repartir semblant quantitat de diners.
Després de tindre aquest bonic gest amb el seu amic, Bea s'ha anat a casa, moment just en el qual s'ha adonat que ella també era una de les afortunades que havia comprat el dècim amb el número 06095.
Corrent ha tornat a l'administració, i amb prou faenes per la seua intensa emoció i les seues llàgrimes en els ulls explicava com se sentia.
Les llàgrimes que s'apreciaven per damunt de la seua màscara cobraven sentit en entrar en les seues circumstàncies.
Bea és una hostalera de Gandia que, com la immensa majoria del sector, està passant les dificultats del moment actual que ha provocat la pandèmia del COVID-19.
Fins i tot li costava articular paraula, però ha tret la força de sentir-se afortunada per la Loteria de Nadal i ha explicat que “vaig comprar el dècim a l'estiu, just aquest número perquè la senyora que anava davant de mi es va emportar 5 o 6, així que jo també el vaig agafar”.
Bea confessa que el premi dels 125.000 euros “el destinaré a pagar coses, tapar forats i gaudir, encara que siga una mica”.
Detalla que “m'he assabentat perquè he vingut a felicitar a Marcos Bolo, el propietari de l'administració, i en tornar a la meua casa he vist que jo tenia un dels dècims premiats, així que m'he posat a saltar i a cridar de felicitat; estic molt contenta perquè és una gran alegria en els temps que corren de dificultat”.
“Tinc un bar i són moltíssimes hores treballant, els hostalers l'estem passant molt malament”, aquestes són les últimes paraules de Bea abans que les seues emocions la desbordaren per complet i s'abraçara als qui li havien venut el dècim premiat mesos arrere.
Fortes emocions
En definitiva, es tracta d'una jornada en la qual descobrir les històries d'humilitat i sacrifici que s'amaguen després dels afortunats per la loteria és el que realment atorga sentit a aquest dia.
L'emoció de la jove mare fent realitat el seu somni de millorar la vida de la seua família i la de Bea, l'hostalera de Gandia, reflexa el perquè la gent continua comprant any rere any els dècims i les paperetes de la Loteria de Nadal, perquè encara que les dificultats actuals són màximes pel virus, la il·lusió perquè arribe una cosa bona sempre queda.