GANDIA | POLÍTICA

El Govern de Ximo Puig invertix més de 70 milions d’euros a Gandia en quatre anys

ELPERIODIC.COM - 23/04/2019

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat hui Gandia i ha estat rebut per l’alcaldessa, Diana Morant, amb motiu d’un encontre organitzat pel PSPV-PSOE, amb alcaldes i portaveus socialistes de la comarca, representants del món de l’economia a la Safor, de les Universitats i sindicats. En la reunió s’ha parlat d’ocupació, d’innovació, de turisme i infraestructures, de les inversions fetes pel Govern de Botànic i de les propostes per al sector que els socialistes volen dur endavant els pròxims quatre anys.

L’alcaldessa de Gandia i candidata a la reelecció pel PSPV-PSOE, Diana Morant, s’ha referit a les inversions realitzades per la Generalitat Valenciana en la ciutat en aquesta legislatura, les quals ascendeixen a més de 70 milions d’euros. Aquesta, gràcies a la Generalitat, ha estat una legislatura “ambiciosa i potent en inversions; responsable quant a gestió; i esperançadora quant a oportunitats, perquè la Comunitat torna a ser atractiva per a invertir”.

Diana Morant ha volgut destacar les inversions socials fetes per tal de restaurar els drets socials de la ciutadania. En educació, s’ha recuperat la gestió pública de les Escoletes; la gratuïtat del curs 2-3 anys (350.000 euros); el programa XarxaLlibres (520.000 euros) que garanteix els llibres gratis a tots els xiquets i xiquetes de Gandia; i el Pla Edificant (20 milions d’euros que rehabilitaran i milloraran tots els centres educatius del municipi).

En Sanitat, s’ha posat en marxa el projecte del nou espai sociosanitari de Roís de Corella amb 14 milions d’euros. Però també s’ha aconseguit l’eliminació del copagament farmacèutic: més de 16.000 pensionistes ja no paguen les seues medecines, i més de 3.000 persones ja disposen de farmàcia gratuïta a Gandia.

I en Justícia, es dignifica el sector amb la nova seu de la Fiscalia (616.000 euros) i el futur Palau de Justícia (17,5 milions d’euros).

“La Generalitat creu en el benestar i sap atendre les necessitats més urgents”, com les rentes garantides (més de 4 milions); la recuperació de Simancas (63 habitatges en règim de lloguer i amb opció de compra) o ajudes a la pobresa energètica (més de 100.000 euros).

Per altra banda, els socialistes “hem reactivat l’economia”. En aquesta legislatura s’ha encetat un ambiciós programa de modernització dels polígons industrials (més de tres milions, que inclouen la rotonda d’accés, subvencionada entre l’Estat i l’Ajuntament) i s’han destinat sis milions a les subvencions i plans d’ocupació a través del Servef.

Totes aquestes inversions rebudes en estos quatre anys, a més de les subvencions en distints àmbits, ascendeixen a més de 70 milions d’euros.

Morant ha recordat que Ximo Puig fa quatre anys es va presentar a les eleccions prometent que anava a arreglar la situació dramàtica de la Comunitat “i quatre anys després torna amb els deures fets. Estem molt millor que abans, però encara no és suficient. Per això, hem de continuar treballant i seguir sumant, perquè el millor està per vindre. Ara, a la Comunitat Valenciana decidim si anem avant o enrere, si escollim continuar avançant amb un govern honrat de progrés o si tornem al passat fosc de la corrupció on les nostres conquestes socials corren perill”.

Per la seua banda, el candidat Ximo Puig ha indicat: “La Safor és una comarca fonamental per entendre la Comunitat Valenciana. Anem amb parlar d’allò que més ens preocupa, l’ocupació, i de la necessitat de reformar el nostre model productiu. Necessitem un diàleg permanent entre empresaris i sindicats. Hem d’apostar per l’aterratge de l'economia del coneixement, que les pymes tinguen accés a la nova economia, amb la innovació com a element fonamental que ha de donar més productivitat i per tant, una millora de salaris”.

És important per a la Safor i per a la resta de les comarques centrals el reconeixement de la mateixa realitat territorial. “Per això tot el que té a veure amb les comunicacions internes s’ha de reforçar per tal que siga molt més accessible. El Pla Uneix de la Generalitat és el que treballa per a superar tots eixos problemes. També guanyar en mobilitat amb les noves mesures que volem prendre, per garantir la igualtat d’oportunitats”, ha dit Puig.

Aquesta legislatura, la Generalitat ha estat molt prudent en la inversió d’infraestructures per la situació econòmica. “Ara continua sent difícil, però aquesta legislatura serà la de la solució en el finançament i per tant hem d’abordar altres qüestions fonamentals per al desenvolupament o la competitivitat de les empreses, com pot ser l'Autovia del Morquí, que anem a desbloquejar”, ha explicat en resposta als periodistes.

Quant al turisme, el govern de la Generalitat està treballant en un pla de millora de la comercialització a través d’una campanya de publicitat que es llançarà al mes de maig. “Però el nostre gran projecte estratègic és la desestacionalització. No podem estar pendents de la Setmana Santa i l’estiu. Hem de generar sinergies amb els diferents departaments de la Generalitat”.

En eixe sentit, l'alcaldessa va recordar que la ciutat ha format part del projecte Territori Borja, liderant la difusió de la identitat borgiana valenciana coneguda a tot el món, amb projectes específics i innovadors aplicats al turisme. Però també “recuperarem patrimoni històric que parla dels inicis de la ciutat de Gandia, com és el Castell de Bairen, amb fons Feder; o d’altres projectes com una infraestructura verda o el Morabit”. A més, Morant ha recordat que “hem salvat l’Auir, que va estar greument amenaçat pel PP”.

D’altra banda, entre la Generalitat i la Diputació, Gandia ha rebut 800.000 euros a l’any dins del Fons de Finançament Local. L’Administració ha dotat per primera vegada als ajuntaments recursos econòmics perquè siga l’Administració Local, que és la més pròxima al ciutadà, qui atenga les necessitats de la gent.

Per últim, Ximo Puig s’ha referit al Pacte del Botànic, “un bon instrument per a la millora de la Comunitat Valenciana. El que hem fet aquest temps, en el qual hem generat un entorn d’estabilitat, honradesa i diàleg social, ha permés que tots els indicadors econòmics hagen millorat, l’ocupació (quasi 10 punts menys d’atur), les exportacions (amb un rècord de més de 30.000 milions aquest any) o el creixement en nombre de visitants estrangers (ha crescut un 30% en passar de 6 a 9 milions de persones)”.

MÉS FOTOS