Gandia rep una subvenció de més de 800.000 euros per a posar en marxa el Taller d'Ocupació "Parcs Periurbans de Gandia: Barri Marítim"
Elena Moncho: “Aquest tipus d'iniciatives incrementen l'ocupabilitat dels nostres veïns, al mateix temps que milloren l'entorn urbà”
La regidora delegada d'Economia, Empresa i Ocupació, Elena Moncho, acompanyada per la tècnica del seu departament, Eva Escribano, ha informat en roda de premsa per informar que l'Ajuntament de Gandia ha rebut una subvenció de 824.292 € de la Generalitat Valenciana a través del LABORA, per a desenvolupar el "Taller d'Ocupació Parcs Periurbans de Gandia: Barri Marítim”.
Es tracta d'un programa mixt d'ocupació i formació, que compta també amb el cofinançament de l'Ajuntament de Gandia, i té per objecte millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades a les quals va dirigit, a través de la realització d'obres o serveis d'interés general i o social.
Tal com ha explicat Moncho, el Taller d'Ocupació actuarà en diferents zones de la barriada amb diverses accions com la conservació i manteniment d'espècies protegides autòctones, no sols per a embellir el paisatge, sinó perquè també contribueixen a la preservació de la biodiversitat local. A més es milloraran els accessos per a persones amb mobilitat reduïda, garantint la inclusió de tota la ciutadania. S'instal·laran rampes, senderes accessibles i àrees de descans adaptades.
Aquest programa permet la contractació de 30 persones (10 per especialitat formativa), amb la modalitat de contracte de formació en alternança, per al període de gener 2025-gener 2026 i començarà el pròxim 30 de gener. L'alumnat treballador contractat farà un treball que, juntament amb la formació professional que rep, millora la seua qualificació i, per tant, afavoreix la inserció laboral.
Sobre aquesta iniciativa, Moncho ha destacat el treball que es fa des del departament per a “poder accedir a totes aquelles ajudes que impliquen la contractació de persones i millorar l'ocupabilitat dels nostres veïns, al mateix temps que millorem l'entorn urbà”.
Les especialitats formatives d'aquest taller d'ocupació estan emmarcades en les famílies professionals d'agrària, edificació i obra civil i administració i gestió, distribuïdes en els següents grups:
ESPECIALITAT 1. AGAO0108.- Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (N1) i AGAO0208.- Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (N2)
ESPECIALITAT 2. EOCB0208.- Operacions auxiliars d'obra# de paleta de fàbriques i cobertes (N1) i EOCB0108.- Fàbriques d'obra# de paleta (N2)
ESPECIALITAT 3. ADGG0408.- Auxiliar de serveis administratius i generals (N 1) i ADGG0208.- Activitats administratives en la relació amb el client (N2).
Escribano ha explicat que totes les especialitats inicien en certificat de Nivell 1, per la qual cosa a la persona interessada no se li exigeix requisits acadèmics, però sí que comptar amb un nivell òptim de competències de lecto-escriptura. D'altra banda, no poden accedir a aquests certificats persones que ja tinguen la qualificació professional relacionada amb el certificat que s'imparteix.
Les persones participants en el Taller seran preseleccionades per LABORA d'entre aquelles, majors de 16 anys, inscrites com a demandants d'ocupació en LABORA i que hagen triat en la seua inscripció l'opció Serveis-Tallers d'ocupació i alguna de les especialitats formatives. Posteriorment, i a partir d'aquest llistat, es realitzarà una selecció per part de la Comissió Mixta creada a aquest efecte entre LABORA i l'Ajuntament de Gandia.
L'equip de tècnic el configuraran 6 persones entre personal directiu, docent i administratiu. El procés de selecció d'aquest personal es determinarà per part de la comissió mixta conforme a les instruccions del procés de selecció publicades.