Gandia serà seu de la I Trobada dels traductors dels Clàssics
L'alcaldessa de Gandia anuncia l'esdeveniment cultural durant el lliurament dels Premis Literaris 'Ciutat de Gandia'
Diana Morant: "Volem obrir noves línies de treball a la Casa dels Escriptors i avançar encara més en la promoció cultural, treballant baix el concepte de cultura com a servei públic"
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va anunciar ahir a la nit durant la gala dels Premis Literaris 'Ciutat de Gandia' que la Setmana Literària de l'any que acollirà la I Trobada de Traductors dels Clàssics a qualsevol idioma del món durant el mes de novembre. "D'aquesta manera, Gandia, que ja és una referència al territori valencià, podrà traspassar fronteres".
Tal com va explicar la màxima responsable municipal, "L'Espai de Creació Literària de Gandia, la Casa dels Escriptors ubicada a l'Alqueria del Duc, en plena marjal, es veurà intensificat amb l'obertura de noves línies de treball per augmentar la difusió i projecció internacional d'aquesta iniciativa".
L'objectiu és impulsar la marca de Gandia com a capital literària de la Comunitat Valenciana i com una de les capitals literàries d'Espanya.
Recentment, la Casa dels Escriptors va acollir l'estada de Serdar Çelik, l'únic traductor al turc del Tirant, circumstància que li va donar a Gandia una àmplia projecció internacional, ja que es tracta de l'única persona que ha traduït al turc a Ausiàs March. "Cal que el camí de la Casa dels Escriptors de no s'ature i continue propiciant tota classe d'estades literàries.
Perquè a Gandia som afortunats per mantindre les veus literàries des dels Clàssics fins als contemporanis, per creure en el poder de la paraula i el text. Perquè som una ciutat que sempre ha cregut i ha apostat fort per la cultura".
D'altra banda, Morant també s'ha referit a l'IMAB (Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques).
"Volem ampliar la vocació social de l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques implicant a la ciutadania i als col·lectius, perquè participen encara més en totes les activitats que se celebren de manera transversal".
L'alcaldessa va defensar en el seu parlament que calia socialitzar la cultura. "Avançar encara més en la promoció cultural, treballant baix el concepte de cultura com a servei públic i com bé de consum de la població".
Morant també va recordar que Gandia havia estat seleccionada aquest any d'entre totes les ciutats d'Espanya com a seu per celebrar el Dia de la Biblioteca.
"No és estrany, ja que les nostres biblioteques són tot un referent en l'àmbit estatal. I és que dia a dia, els nostres bibliotecaris i bibliotecàries s'esforcen per prestar un millor servei, amb eficiència i professionalitat, estenent-se a tota la població l'afició per la lectura. Una tasca que va més enllà del típic préstec de llibres".
Diana Morant va finalitzar la seua intervenció agraint al personal tècnic i administratiu de la regidoria de l'IMAB, encapçalat pel regidor, José Manuel Prieto, "per l'esforç aplicat en l'organització de totes les activitats al voltant de la Setmana Literària" ja Edicions 62-Grup planeta, representada per Pilar Beltrán, "per la confiança dipositada, un cop més, amb la nostra ciutat".
Premiats
El Teatre Serrano va acollir ahir l'acte de lliurament dels Premis Literaris 'Ciutat de Gandia' que aquest any van ser atorgats a David Castillo (Premi Joanot Martorell de Narrativa); Ramon Boixeda (Premi Ausiàs March de Poesia); i Jaume Pérez Montaner (Premi Roís de Corella a la Trajectòria).
Van estar presents el regidor delegat de l'IMAB, José Manuel Prieto; el director de l'IMAB, Àlvar Garcia; l'editora d'Edicions 62-Grup Planeta, Pilar Beltrán; així com els propis premiats, membres de jurat, fills predilectes de la ciutat i regidors de la corporació municipal.
En acabar el lliurament de premis, els assistents van poder gaudir de l'espectacle teatral 'Tirant', basat en el clàssic de Joan Martorell i produït per l'Institut Valencià de Cultura-Companyia Nacional de Teatre Clàssic.