elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia projecta la seua xarxa de biblioteques a escala nacional

Gandia projecta la seua xarxa de biblioteques a escala nacional
  • L'Associació Espanyola d'Amics del Llibre infantil i juvenil, amb la col·laboració del Ministeri de Cultura, va seleccionar Gandia com l'única ciutat espanyola per celebrar aquesta efemèride

  • Diana Morant: "Dia rere dia, els bibliotecaris s'esforcen per prestar un millor servei i hui és el dia on tots hem de reconéixer el seu treball, eficiència i professionalitat"

MÉS FOTOS
Gandia projecta la seua xarxa de biblioteques a escala nacional - (foto 2)
Gandia projecta la seua xarxa de biblioteques a escala nacional - (foto 3)
Gandia projecta la seua xarxa de biblioteques a escala nacional - (foto 4)
Gandia projecta la seua xarxa de biblioteques a escala nacional - (foto 5)
Gandia projecta la seua xarxa de biblioteques a escala nacional - (foto 6)
Gandia projecta la seua xarxa de biblioteques a escala nacional - (foto 7)

La biblioteca Central ha acollit aquest matí l'acte oficial de celebració del Dia de la Biblioteca. Un dia destacat per a la ciutat, ja que per primera vegada l'Associació Espanyola d'Amics del Llibre infantil i juvenil, amb la col·laboració del Ministeri de Cultura, va seleccionar Gandia com l'única ciutat espanyola per celebrar aquesta efemèride després d'estudiar i valorar el projecte presentat per el departament que gestiona la xarxa de biblioteques municipals.

D'aquesta manera i durant tota la setmana i fins aquesta vesprada, s'han celebrat un total de 17 accions diverses entre culturals, teatrals, formatives, festives o literàries destinades tant a públic infantil com juvenil on s'ha implicat a la comunitat educativa per a realitzar accions a totes les escoles de primària.

Aquest mateix matí, al voltant de 500 alumnes de secundària han participat en les trobades amb l'il·lustrador Miguel Calatayud i Gemma Pasqual, escriptora i autora del pregó oficial del Dia de la Biblioteca. La iniciativa ha suposat una oportunitat per als joves d'apropar i conéixer la trajectòria i forma de treballar de tots dos creadors.

Toni Ordiñana, director de la xarxa de Biblioteques ha definit com "un honor" el reconeixement a la xarxa de biblioteques de Gandia i ha volgut agrair al consistori, l'Associació Espanyola d'Amics del Llibre infantil i juvenil i a tot el personal que integra el departament "la feina que es desenvolupa i la confiança que tant el govern com l'Associació han dipositat en nosaltres en reconeixement d'un treball diari que fem per tots els nostres lectors i per millorar els serveis que oferim".

Durant l'acte central, l'alcaldessa de Gandia ha declarat que "Gandia és un paradís per als amants dels llibres" i que per a Gandia suposa "una satisfacció col·lectiva que siguam hui l'epicentre de les biblioteques de tot Espanya". Diana Morant ha recordat que la ciutat va iniciar el seu camí fa més de quatre dècades amb un espai menut a l'antic edifici de Correus que ha evolucionat fins a la gran xarxa que hui pobla tota la ciutat i que hui dia, les biblioteques suposen un recurs útil i valorat per tots.

"Dia rere dia, els bibliotecaris s'esforcen per prestar un millor servei i hui és el dia on tots hem de reconéixer el seu treball, eficiència i professionalitat a l'hora d'estendre a tota la població l'afició per la lectura que van més enllà del préstec literari".

Per la seua banda, la presidenta de l'Associació Espanyola d'Amics del Llibre infantil i juvenil, Marta Figueres, va fer valdre la trajectòria de l'associació que presideix no només a l'hora de fomentar la lectura sinó a l'hora de generar investigació i divulgant les últimes novetats i tendències en l'àmbit literari.

Higueras ha destacat que amb aquest acte, es pretén reconéixer la feina dels bibliotecaris i bibliotecàries de tot el país, "els veritables impulsors de la lectura a les ciutats" va afirmar.

"Aquest any tenim l'honor i el plaer de celebrar el Dia de la Biblioteca a Gandia amb un programa d'activitats esplèndid i exemplar que a més reflecteix el paper solidari que tota ciutat ha de tindre".

Miguel Calatayud, il·lustrador del cartell oficial de l'efemèride, va explicar el disseny que va realitzar per aquesta ocasió i va voler destacar el paper de la imatge a l'hora de fer valdre qualsevol activitat que es realitze. "El cartell és un testimoni d'alguna cosa que ha passat i al llarg dels anys suposen un testimoni del pas del temps" "L'educació literària necessita que hi haja una lectura de la imatge que faça gaudir i emocionar a la persona que ho està mirant" i ha explicat que va voler plasmar en el cartell diversos elements que relacionaren els personatges dels llibres amb les biblioteques i que va afegir el mar per l'estreta relació que aquest té amb Gandia.
Calatayud va voler felicitar l'equip de les biblioteques de Gandia per l'excel·lent treball que han desenvolupat per organitzar aquesta setmana d'activitats.

Gemma Pasqual va declarar que "si els llibres tingueren més amics, molts dels nostres problemes estarien resolts" "La biblioteca de Gandia va ser la meua primera biblioteca i 40 anys després ha crescut i s'ha convertit en una referència". Per concloure la seua intervenció va procedir a la lectura del pregó on va voler destacar el paper de les biblioteques com a lloc de refugi i integració i com a lloc on tots poden ser el que vullguen, viatjant en companyia dels llibres.

Per finalitzar l'acte, s'ha fet el lliurament de lots de llibres de l'Associació Espanyola d'Amics del Llibre infantil i juvenil al Col·legi d'Educació Especial Enric Valor, Fundació Espurna, Centre d'Acollida de menors de Beniopa, Preventori Infantil Nostra Senyora de l'Empar del Reial de gandia i la Biblioteca de Santa Anna.

La setmana d'activitats finalitzarà aquesta vesprada a la plaça Jaume I amb la celebració a partir de les 16.30 hores d'un teatre de carrer, que cedirà el seu torn a les 17.30 hores a la passarel·la literària i l'actuació-concert fi de festa a càrrec del grup de música popular per a públic familiar "Trobadorets" a les 18.30 hores.

Pujar